Nordichardware Logo

Minimalism och media i fokus när Google gör ett nytt anfall mot vardagsrummet med Android TV

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

android_tv

Många av oss minns fortfarande Googles initiativ Google TV, som siktade lite för högt i Googles försök att få ett fotfäste på marknaden för smarta TV-apparater. Men Google tänker inte ge upp, utan verkar istället arbeta på det enklare och mer strömlinjeformade Android TV.

 

Äkta trådlös hi-fi - Sony visar världens första trådlösa 9.1-hörlurar med HDMI i basstationen

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

sony_MDR-HW700DS

Sony menar allvar med sin trådlösa ljudteknik, och nu vill företaget på visa var skåpet ska stå för trådlösa hörlurar. Nya MDR-HW700DS har en basstation med stöd för 9.1-ljud via HDMI och toslink, som sänds trådlöst via tre olika frekvensband och med tre olika ljudprofiler.

 

Nu kan du strömma musik och film via Google i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

google_play_movies

Googles efterlängtade streamingtjänster har nu spridit sig till Sverige, någonting som många Android-användare har väntat på under flera månader. Det innebär att man nu för 49 kronor i månaden får tillgång musiktjänsten Google Play Music och att filmer kan strömmas via Google Play Movies.

 

Oculus VR och EA i spetsen på företagsallians som storsatsar mot en virtuell verklighet

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Spel/Oculus_Rift/fullimages/tf2oculus.jpg

Alliance for Immersive Technology är en samling företag som arbetar med omslutande teknik i alla dess former, där kanske den hetaste idag är virtuell verklighet. Med välkända aktörer som Oculus VR, EA Games, HDMI Forum och Epson ombord ser det ljust ut för en eventuell standardisering för tekniken.

 

Bättre ljudstöd i mikrodatorer med dedikerat Raspberry Pi-ljudkort

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

wolfson_pi

Den populära mikrodatorn Raspberry Pi har många tänkbara användningsområden både för entusiaster och nybörjare, och nu vill företaget bakom datorn ge större möjligheter för ljudhantering. För 33 dollar kommer man inom kort kunna ansluta ett matchande ljudkort med både analoga och digitala anslutningar.

 

Startech släpper en ny dockningsstation för Thunderbolt

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Startech_Thunderbolt_Dock

Vi gillar konceptet med dockningsstationer, och nu har Startech visat en ny dockningsstation med anslutning över Thunderbolt. Det rör sig om en enkel och stilren dockningsstation med anslutningar för skärm, ljud, nätverk och USB-tillbehör för att snabbt göra en bärbar dator stationär.

 

Se upp, Thunderbolt - AMD sammanfattar Dockport i ny video

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

AMD har sedan ett tag tillbaka arbetat på ett kostnadseffektivt alternativ till Intels dockningsgränssnitt Thunderbolt, och nu börjar vi se frukten av det arbetet. Dockport, som numera är en erkänd Displayport-standard, har sammanfattats av AMD i en ny video på Youtube.

 

Marksänd 4K-TV snart en möjlighet - Boxer och Teracom testsänder i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Streaming står idag för en betydande del av hur vi tillgodogör oss video i vardagsrummet, men frågan om marksänd TV i ultra HD hänger fortfarande kvar. Nu ska Teracom i samarbete med Boxer, Broadcom och Samsung testsända 4K-TV över DVB-T2.

 

Ifpi Sverige - "Spotify har blivit vårt nya musikformat"

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

spotify_717Musikförsäljningen i Sverige ökade med 5,1 procent under 2013 och visar en fortsatt trend uppåt för musikbranschen. Försäljningen har nu ökat tre år i rad, nästan enbart tack vara de nya streamingtjänsterna där svenska Spotify närmast ses som efterträdaren till det klassiska CD-formatet.

 

Mer detaljerade kattvideos än någonsin när Youtube presenterar 4K codec

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

youtube4kYoutube är för många synonymt med slösurfande på Internet och den omåttligt populära videotjänsten strömmar kopiösa mängder videoklipp varje dag. Nu sägs Google, som driver sajten, vara redo att på allvar ta sig an det nya högupplösta 4K-formatet då man på CES2014 visar upp sin nya VP9 codec.

 

Spotify nu gratis även på mobilen - Men du kan inte välja låt!

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

spotifyfreemobileDen svenska musiktjänsten Spotify har fortfarande svårt att få den ekonomiska kalkylen att gå ihop. Tillväxten är det dock inget fel på och idag presenterade man 20 nya länder som får tillgång till streamingtjänsten. Samtidigt blir Spotify Free tillgängligt på mobila enheter - med låst shuffle-läge.

 

Kammarrättens beslut: TV-avgift ska gälla för datorinnehavare

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

svtplay.jpg

Sedan lagen om TV-avgift för datorer granskades i Förvaltningsrätten i somras har ärendet tagits vidare till Kammarrätten i Sundsvall. Här står dock domen fortfarande fast - en dator är ämnad att ta emot TV-sändningar och ska således vara avgiftsbelagd.

 

HDMI 2.0 får stöd för 4K-video i 60 hertz

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

En av nyheterna på årets IFA-mässa i Berlin är utannonseringen av nästa version av den utbredda HDMI-standarden. HDMI 2.0 får en rejält ökad bandbredd och bygger vidare på stödet för video i 4K, eller Ultra HD, som nu kan skickas med upp till 60 hertz uppdateringsfrekvens.

 

Logitech lanserar designade bluetooth-högtalare för telefon och surfplatta

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

logitechz600Logitech satsar vidare på ljud och mobila produkter där man med nya Bluetooth Z600 levererar ett par trådlösa stereohögtalare i udda design med integrerad touchpanel för volymkontroll. Logitech ser deras nya högtalare som ett komplement inte bara till din dator utan även smartphone och surfplatta.

 

Antipiratbyrån får egna sajten attackerad efter razzia mot Undertexter.se

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

undertexter

Under gårdagen utförde svensk polis en razzia mot den inhemska hemsidan Undertexter.se. Samtliga servrar och flertalet andra datorer beslagtogs, och medan domänen är åtkomlig så är all distribution av tredjepartstextning till filmer och serier nu satt ur drift.

 

Nikon vill "förändra kamerakonceptet" med nya projekt

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Sedan kameramobilens och smartphonens genomslag har marknaden för kompaktkameror varit i fritt fall, och många tillverkare riskerar konkurs till följd. Kamerajätten Nikon vill tackla problemet med en ny produkt, men är hemlighetsfulla med vad det rör sig om.

   

Samsung Galaxy NX - 20MP Android-kamera med utbytbara objektiv

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

galaxynxSamsung fortsätter att bygga digitalkameror med Android under huven och deras nya toppmodell Galaxy NX är den tuffaste hittills. Galaxy NX kommer med en rejälv 20,3 megapixels APS-C sensor, dedikerad bildprocessor och stöd för 4G-nätverk och Android. Samt stöd för NX-seriens utbytbara objektiv.

   

Play Music All Access - Googles tjänst för strömmad musik

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Artikelbild

När man idag talar om strömmad musik är det Spotify som oftast kommer på tal, även om det inte varit ont om utmanare. Under Google I/O i San Francisco visar Google upp sin egen tjänst för att hitta, strömma och dela musik över internet, kallad Play Music All Access.

   

Youtube kan snart lansera betaltjänst

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Youtube har varit en gratistjänst sedan lanseringen för åtta år sedan, med tillskott av reklam i fler och nyare former stegvis sedan dess. Nu uppger dock källor att Youtube planerar att inom kort lansera en tjänst som låter användaren prenumerera på ett utbud av kostnadsbelagda kanaler.

   

Asus Xonar U7 USB - Externt ljudkort med hörlursförstärkare

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

asusxonaru7Asus har varit gynsamma på ljudkortsmarknaden de senaste åren och deras Xonar-serie har nu fått ännu en uppdatering. Asus Xonar U7 USB är som namnet antyder ett externt ljudkort som bland annat bjuder på integrerad mikrofon och en 32 ohm till 150 ohm hörlursförstärkare.

   

Vi har klämt på Logitechs nya Harmony Ultimate-fjärrkontroll

Multimedia

Skriven av Felix Byström

Logitech utökar idag sin Harmony multifjärrkontroll-serie med nya produkter i form av Ultimate och Smart Control som genom Harmony Hub gör det möjligt att göra ännu mer med bara en kontroll. Vi passade även på att känna och klämma lite på de nya fjärrkontrollerna.

   

Smartare smart-TV när LG satsar mot toppen i norden

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

lg_smart_tvAtt våra TV-apparater numera kan räknas som närmast fullfjädrade datorer är ingen nyhet och när LG siktar på en topposition inom den nordiska marknaden är det med fokus på Smart TV. Årets modeller får kraftfullare processorer och en mer responsiv gestbaserad fjärrkontroll.

   

Game of Thrones slår piratrekord - HBO tar det som en komplimang

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

gameofthronesHBO som för närvarande jobbar hårt på att få fart på sin onlinebaserade tv-tjänst i Norden har i dagarna dragit igång den efterlängtade tredje säsongen av Game of Thrones. Andra säsongen räknas som fjolårets mest piratkopierade  tv-serie, något HBO:s programchef tar som en komplimang.

   

Rykte: Ericsson i förhandlingar med Microsoft om IPTV-plattform

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Artikelbild2

Idag står Microsoft för en av världens största plattformar för strömmande av TV-tjänster. Företaget har gjort många stora förändringar på sistone, och en källa rapporterar nu att Microsoft är i förhandlingar om att sälja sin IPTV-plattform till ingen mindre än telekomjätten Ericsson.

   

Sony presenterar Playstation 4 vid midnatt: Följ eventet live här

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

Sony kommer vid midnatt svensk tid hålla en presskonferens där man väntas presentera sin nya generations spelkonsol Playstation 4. En spelkonsol som sägs innehålla massvis med nya komponenter från AMD samt möjligtvis en Kinect-liknande teknik för styrning med rörelser.

   

Corsair köper upp Simple Audio, satsar vidare på ljudprodukter

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

corsair_simpleMinnestillverkaren Corsair har nu meddelat att man köper upp det skotska företaget Simple Audio som specialiserat sig på nätverksbaserade ljudprodukter. Med uppköpet stärker Corsair sin satsning på ljudprodukter inom PC-segmentet där man redan börjat ta för sig.

   

Filmen om The Pirate Bay 'TPB AFK' sprids fritt på internet

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

tbpafkFilmen om den världsberyktade torrentsajten The Pirate Bay hade nyligen premiär i Berlin och bara dagar något dygn efter filmens premiär har filmen nu gjorts tillgänglig för fri nerladdning på Thepiratebay.se samt uppladdad på Youtube - detta av filmskaparen Simon Klose själv.

   

Raspberry Pi blir ännu billigare - Model A börjar säljas

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

raspberrypiMikrodatorn Raspberry Pi har blivit något av en favoritleksak för många teknikentusiaster, inte minst tack vare sin låga prislapp. Nu släpps Raspberry Pi Model A i Europa och det med en ytterligare pressad prislapp, men för 25 dollar får man klara sig utan ethernet och 256 megabyte ram.

   

XBMC 12 nu i skarp version med stöd för Airplay och HD-ljud

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

frodoXBMC är ett av de flitigast använda mediagränssnitten idag sin öppna källkod och fjärrkontrollsvänliga gränssnitt. När nu XBMC når sin 12:e skarpa uppdatering är det med en hel del ny funktionalitet under skalet, bland annat stöd för Airplay, flerkanals HD-ljud och stöd för minidatorn Raspberry Pi.

   

Ny h.265 videocodec spikad, klarar sig med halva bithastigheten

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

sharp8kUtvecklingen mot högupplöst videomaterial fortsätter och efter fullhd är det nu dags för ultrahd eller så kallad 4K-upplösning. För att möta den nya generationens behov har nu ITU spikat specifikationerna för den nya h.265 video codecen som kan halvera bithastigheten och stödjer 8K.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer
Undersökning

Elektronikbranschen säger "Det har gått för långt" när det kommer till Copyswedes krav på lagringsavgifter, vad tycker du?


Resultat
RSS Feed