Nordichardware Logo


Smartphonekungen Google dominerar marknaden med rekordhöga försäljningssiffror

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Android_phonesAndroid är smartphonebranschens mest populära operativsystem, enligt en ny rapport från Stratagy Analytics. Under förra året såldes fler än en miljard Android-smartphones. Mer än 81 procent av marknaden sägs nu representeras av Googles mobila operativsystem. Konkurrenterna ökade också sin totala försäljning, men utan att lyckas bromsa Googles framgångar.

 

Microsoft vill ladda din smartphone med ljusstrålar

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

lightbulbMarknaden för mobila och batteridrivna produkter växer allt jämt så det knakar och runt om i världen arbetar företag på nya tekniker för effektivare batterier samt laddningslösningar. Nu kastar Microsoft in ett nytt kort i leken genom att föreslå trådlös laddning med hjälp av en kinect-sensor och ljusstrålar.

 

Så ska Google låta dig bygga och designa din egen Projekt Ara-mobil

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

projectara2Googles modulära smartphone Project Ara kommer allt närmare en lansering och nu avslöjar teknikjätten hur kunder kommer att kunna skräddarsy sin mobiltelefon genom en smidig onlinebutik med stora valmöjligheter. Konsumenter kommer få välja mellan olika komponentmoduler som även kan anpassas med egna foto eller bilder.

 

LG G4 kan få aktiv penna för att ta sig an Samsungs Note-serie

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Smartphones/LG_G3/fullimages/LG_G3717.jpg

Efter framgångarna med sin populära flaggskeppstelefon G3 laddar LG om inför 2015 med vad som förväntas få namnet LG G4. Det har redan börjat ryktas om vad vi kan vänta oss av LG:s nya flaggskepp, och bland annat viskas det om införandet av en aktiv penna i stil med Samsungs S-pen.

 

Nvidia och Marvell kommer erbjuda utbytbara processorer till Googles Ara-telefon

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ProjectAra_nvidiaProject Ara blir troligtvis den första modulära och uppgraderingsbara telefonen på marknaden och nu avslöjar Google ATAP att vi får se ytterligare två utbytbara processorkretsar för telefonen. Det är Nvidia och Marvell som blivit nya officiella processorpartners och vi pratar om rejält kraftfulla kretsar i modulära format.

 

Microsoft Lumia 1030 kan få enorm kamerasensor med 50 megapixlar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

mclauren_proto

Microsoft ryktas arbeta på en uppföljare till Lumia 1020, den kameratelefon med 41 megapixlar som togs fram under Nokias varumärke, men med en ännu kraftfullare sensor. Den nya telefonen sägs få kodnamnet McLauren och en galen sensor på 50 megapixlar.

 

Japanska Kyocera visar smartphone-koncept med böjbar OLED-skärm

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

proteus

Konceptdesigner för mobiler ligger ofta flera år borta men ger en intressant bild av vart mobiltillverkarna själva tror att framtiden kommer bringa i mobilväg. Kyoceras nya Proteus-koncept förutspår en böjbar OLED-telefon du kan vika runt armen och använda som klocka.

 

Google visar den första fungerande prototypen av den modulära telefonen Ara

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

spiral_1

Ara är Googles inkarnation av Phonebloks, ett designkoncept för en telefon som kan modifieras och uppgraderas med små moduler. Vi har tidigare fått se designprototyper av den mudulära telefonen, men nu har Google lagt upp en video där vi för första gången får se den i drift.

 

Oppo presenterar nya R5 - världens tunnaste smartphone

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

oppo_R5

Kinesiska Oppo har presenterat en ny mobiltelefon med 5,2-tumsskärm som kniper förstaplatsen som världens idag tunnaste smartphone. Nya Oppo R5 är endast 4,85 millimeter tjock - så pass tunn att tillverkaren helt fått slopa en inbyggd 3,5-millimeterskontakt för hörlurar.

 

Sony meddelar att hela Xperia Z-serien får Android 5.0 Lollipop

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Android_lollipopSony fortsätter att visa framfötterna på smartphonemarknaden och avslöjar nu att företaget kommer uppdatera all telefoner i Xperia Z-familjen med Android 5.0 Lollipop. Google presenterade det nya operativsystemet under veckan som gick där några av nyheterna var ett nytt gränssnitt samt ökad batteritid på alla enheter.

 

Microsoft planerar smart klocka med flerplattformsstöd [Rykte]

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild3

Nu när Apple har presenterat sin smarta klocka Apple Watch och Google har sedan månader tillbaka låtit sina partnertillverkare brottas på den kroppsburna teknikmarkanden vänds blickarna mot Microsoft, som nu uppges planera en egen klocka som kan användas till både Windows, Android och Ios.

 

Samsung Galaxy Note Edge med böjd AMOLED-skärm till Sverige i december

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

note_edge

Med sin böjda AMOLED-skärm och 2 560 x 1 440 + 160-upplösning är Galaxy Note Edge en av de mest intressanta telefoner som Samsung presenterat i år, men tillgängligheten har hittills varit lite oklar. Nu bekräftar dock Samsung att telefonen kommer släppas i Sverige i december.

 

Google lanserar Nexus 6 med turboladdning och surfplattan Nexus 9

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Nexus6_717Google rullar nu ut nästa generations mobila enheter i Nexus-familjen och i täten ser vi en jättetelefon med namnet Nexus 6 samt surfplattan Nexus 9. De båda mobila enheterna kommer utrustade med kraftfulla processorkretsar från Qualcomm och Nvidia samt nya operativsystemet Android 5.0 "Lollipop".

 

HTC storsatsar på konsumentfotografering med ny selfie-telefon och "periskopkamera"

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

desire_eye

Oavsett vad man tycker om selfie-bilder så verkar det vara en trend som är här för att stanna på obestämd framtid, något som telefontillverkarna givetvis vill ta vara på. HTC:s nya Desire Eye vill uppmuntra självporträtt genom att ha samma 13-megapixelsensor med tvåtonad blixt på både fram- och baksidan.

 

Storleken på dina fingrar kan påverka batteritiden i framtida smartphones

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

FingersmartphoneBatteritid är för de flesta en kritisk punkt för en smartphone och alla tillverkare jobbar på något sätt för att förbättra batteritiden och sänka energiförbrukningen på sina telefoner. Nu avslöjar Microsoft att man forskar på en ny teknik som kan ge mellan 5 till 22 procent lägre energiförbrukning i en telefon - beroende på dina fingerrörelser.

 

Samsung visar tåligheten i Galaxy Note 4 med "rumptest"

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

rumptestNär du trodde att den värsta stormen kring "bendgate" hade lagt sig kommer nu Samsung och blåser nytt liv i diskussionerna. Detta genom att visa upp stryktåligheten i deras nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 4 med hjälp av ett "rumptest" där en simulerad jeansrumpa testar tåligheten på Samsungs nya telefon.

   

Google Aras moduler kan bytas utan omstart

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.com/images/labswedish/nyhetsartiklar/Smartphones/Motorola_Ara/fullimages/artikelbild.jpg

Googles modulära telefonprojekt Ara får redan teknikentusiaster världen över att dregla - det blir en mobiltelefon där du själv kan anpassa allt från batteri till processor och kamera med hjälp av moduler. Nu framkommer det även att modulerna kan bytas utan att du ens behöver starta om telefonen.

   

LG laddar nytt smartphoneflaggskepp med egna systemprocessorn Odin

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

LG_G3

Koreanska LG har gått från klarhet till klarhet på smartphonemarknaden de senaste åren och deras G-serie har mötts med allt positivare kritik, senast i form av kritikerrosade flaggskeppet LG G3. Nu sägs LG sikta på den absoluta toppen med nästa års flaggskepp och då med en ny egenutvecklad systemprocessor.

   

Plasttelefonerna sätter Iphone 6 på plats i objektivt "böjtest" - men även Apples nykomlingar kan motstå en hel del

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

iphone_bend

Under den senaste veckan har Apple fäktats med rapporterna om att Iphone 6 Plus i och med sin tunna design kan böjas i användarens fickor. Men hur står den sig faktiskt mot andra telefonmodeller? Nu har Consumer Reports satt telefonen på prov i ett stresstest och jämfört med både föregångare och konkurrenter.

   

Läckta bilder på Motorolas nya jättetelefon "Shamu" - sägs vara Nexus 6

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

nexus_6

Ryktena tätnar kring Googles nästa smartphonesatsning som sägs få namnet Nexus 6. Nu har bilder dykt upp på en ny telefon med Motorola-märkning märkt "Shamu", som med sin skärm på uppåt 6 tum tros vara just Googles nya flaggskeppstelefon.

   

Microsoft dumpar varumärkena Nokia och Windows Phone i framtida produkter

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Smartphones/Lumia_1020/fullimages/Lumia_1020_disp1.jpg

Tillsammans med Nokias mobildivision köpte också Microsoft att i viss utsträckning fortsätta Nokia-varumärket till sina mobiltelefoner. Enligt nya uppgifter verkar Microsoft dock vara på väg ifrån sina existerande varumärken, och planerar att sluta använda både Nokia och Windows Phone framöver.

   

Iphone 6 Plus, Galaxy Note 4, Ascend Mate 7, G3 - Vilken ska du välja?

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IP6_Alpha_Z3_compact_717Apple satsar för första gången på två olika storlekar i sin Iphone-familj och störst av dem alla är Iphone 6 Plus. Med sin 5,5 tum stora skärm är det en osedvanligt stor Apple-telefon som landar i det så kallade phablet-segmentet där vi nu passat på att jämföra telefonen med konkurrenterna Galaxy Note 4, Ascend Mate 7 och G3.

   

Iphone 6, Xperia Z3 Compact och Galaxy Alpha - Vilken ska du välja?

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IP6_Alpha_Z3_compact_717Apple lanserade under gårdagskvällen sin nya smartphone Iphone 6 och det i två olika storlekar. Iphone 6 med 4,7 tums skärm är den mindre av de två och som får riktigt tuff konkurrens av nya modeller från Samsung och Sony. Häng med när vi ger våra intryck och jämför med Galaxy Alpha samt Xperia Z3 Compact.

   

Samsungs nya klocka Gear S blir fristående telefon med Tizen

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_gear_s

Alla de nya smarta armbandsur som presenterats av elektronikjättarna de senaste månaderna har två saker gemensamt - de kör alla Android Wear, och de är samtliga beroende av mobiltelefoner. Men Samsungs nya klocka bryter den trenden, och fungerar som en fristående telefon med Tizen.

   

Googles modulära smartphone Project Ara får skräddarsydd systemprocessor

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ProjectAraGoogles arbete med den modulära och uppgraderingsbara telefonen Project Ara fortsätter och nu har företaget nått ytterligare en viktig milstolpe. Google ska tillsammans med kinesiska processortillverkaren Rockchip utveckla en en helt ny systemprocessor för telefonen - skräddarsydd för dess modulära design.

   

Sharps nya mellanklasstelefon får 5-tumsskärm med ultratunna ramar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

sharp_aquos_crystal

Som en tillverkare av både skärmpaneler och konsumentelektronik har Sharp nu visat upp en ny mobiltelefon riktad mot mellanklassen. Telefonen får namnet Aquos Crystal, och kommer i ett slimmat paket med en 5-tumsskärm som omges av ett par ovanligt tunna ramar.

   

Nexus 6 kan få 5,2 tums skärm med 2 560 x 1 440 pixlar och kraftfull CPU

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Nexus6Google kommer troligtvis att lansera en ny officiell Android-smartphone inom den närmaste månaden och nu talar det mesta för att Nexus 6 blir ett riktigt prestandamonster. Enligt läckta prestandatester blir det en Snapdragon 805 processor som driver en rejält högupplöst skärm på 5,2 tum.

   

Microsoft övertalar HTC att satsa på Windows Phone - Kritikerrosade One M8 tar täten

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_one_m8_WP

Microsoft jobbar vidare med att få ut sitt mobila operativsystem Windows Phone 8.1 till fler nya enheter, och bland annat har man åter fått med HTC på tåget. Företaget planerar nämligen att släppa en Windows-baserad variant av flaggskeppet One M8, och en ny läcka listar dess specifikationer.

   

Lenovo visar nya bilder på kommande prestandatelefonen Vibe Z2 Pro

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Lenovo_vibe_z2_pro

Kinesiska Lenovo fortsätter sina satsningar för att konkurrera på smartphonemarknaden och förbereder en ny flaggskeppsmodell tänkt att tampas med de vassaste modellerna från Samsung, LG, HTC och Sony. I ett nytt videoklipp får vi se en förhandstitt på den nya monstertelefonen Vibe Z2 Pro med WQHD-upplösning.

   

Läckta bilder och specifikationer för Sony Xperia Z3 Compact

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

z3_compact

Sony fick god respons på sin kraftfulla minstingtelefon Xperia Z1 Compact och nu ryktas det friskt om dess uppföljare. En läcka har publicerats med vad som ser ut att vara tidiga bilder på den nya telefonen, som får en finslipad design och mer imponerande specifikationer.

   

Sida 1 av 21

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed