Nordichardware Logo

Oneplus One - Prestandatelefonen med Cyanogenmod och baksida av cashewnötter

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

oneplus_one

Oneplus grundades av Pete Lau, tidigare högt uppsatt inom konkurrenten Oppo, och nu har företaget visat upp vad de kallar för en "flaggskeppsdödare". Det rör sig om en telefon med en utbytbar baksida i cashewnöt, som döljer en rapp Snapdragon 801-processor och Android-varianten Cyanogenmod.

 

Google Project Ara närmar sig konsumentlansering - Pussla ihop din smartphone Q1 2015

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ara

Googles modulära smartphonekoncept Ara börjar röra sig allt närmare en konsumentvänlig version, så till den grad att Google nu har utannonserat när de planerar att ta Ara till marknaden. Under första kvartalet 2015 kommer du kunna pussla ihop och skräddarsy din egen smartphone.

 

Nytt prototypbatteri laddar en Galaxy S3 på 30 sekunder

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

storedot_nano_battery

Storedot är ett företag som vill revolutionera batteritekniken i moderna enheter, och nu har de visat upp en prototyp på Microsofts Think Next-konferens i Tel Aviv. Det rör sig om ett batteri med avancerade organiska nanokristaller, som företaget visar kan ladda en Samsung Galaxy S3 på bara 30 sekunder.

 

Google visar rundtur bakom kulisserna hos Project Ara, telefonen du aldrig behöver ersätta

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ara_behind_scenes

Google var snabba med att anamma gräsrotsprojektet Phonebloks, som hade som mål att bygga en smartphone med modulära delar som kunde uppgraderas vid behov istället för att behöva bytas ut helt. Nu visar Google en video bakom kulisserna på hur arbetet fortgår med vad som fått namnet Project Ara.

 

Skärmexperterna - "Samsung Galaxy S5 har den bästa skärm vi testat"

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Det är snart säljstart för Samsungs nya flaggskepp Galaxy S5 som ska börja skeppas till kunder den 11 april. Galaxy S5 har fått viss kritik för att telefonen inte särskiljer sig tillräckligt från sin föregångare men nu kommer åtminstone en positiv nyhet, den större 5,1 tums oled-skärmen ska vara den bästa på marknaden hittills.

 

Samsung öppnar egna Sverigebutiker och förhandsvisar Galaxy S5

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_experience_store

I en satsning för att komma närmare kunderna ingår elektronikjätten Samsung nu i ett samarbete med telefonkedjan Phone House, för att öppna Samsungs första egna franchise-butiker i Sverige. Tre nya butiker kommer öppnas i Sverige, i Täby, Kista och Malmö.

 

HTC One 2014 lanserad - Får ultrapixel-kamera med dubbla sensorer

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

htcone2014HTC One har nu fått sin efterföljare och det med samma namn som tidigare. Nya HTC One har vuxit till sig och kommer med en 5 tum stor LCD-skärm, en färsk Snapdragon 801 processor med fyra kärnor, minneskort och en ultrapixel-kamera med dubbla sensorer för mer avancerade djupeffekter.

 

Google storsatsar på smarta klockor med Android Wear - LG och Motorola visar fräcka modeller

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

android_wear_motorola

Google har till sist höjt rösten och meddelat hur deras vision ser ut inom kategorin smarta klockor. Svaret är en anpassning av Android och Google Now för klockor, kallat Androind Wear, och både Motorola och LG har visat bilder på imponerande smidiga klockor med mjukvaran.

 

En för alla och alla för en - EU röstar igenom krav på universell laddare för mobiltelefoner

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

eu_common_phone_charger

Med målet att undvika förvirring för kunder och minska mängden elektroniskt avfall i Europa har EU-parlamentet röstat igenom ett nytt lagförslag om en gemensam laddningsstandard för mobiltelefoner. Alla laddare ska fungera med alla mobiltelefoner, och tillverkarna kommer ha ett år på sig att anpassa sig.

 

Sony Xperia Z2 får trådlös laddning med officiellt skal och laddningsplatta

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

/xperia_z2_main.jpg

Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia Z2 saknar inbyggd trådlös laddning, en funktion som har efterfrågats starkt av många konsumenter. Istället kommer Sony ge tillgång till funktionen via ett officiellt skal och laddningsplatta som kommer säljas separat.

 

Samsung skeppar Galaxy S5 med extratjänster värda närmare 4 000 kronor

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Galaxy_s5_717Galaxy S5 kommer med största sannolikhet bli en av årets absolut största säljsuccér på smartphonemarknaden. Våra första omdöme var knappast lyriska men Samsung lämnar inga stenar orörda i jakten på nya säljrekord. Galaxy S5 ska säljas med ett "gifts package" som omfattar tjänster och värdekuponger för ett totalt värde upp till 4 000 kronor.

 

Svenska Ibac är alkomätaren som kopplas till din smartphone

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ibac3Bärbar teknik är på framfart och inte minst knyter många an till hälsa och träning med sina smarta klockor och smarta armband. Svenska Alcosystems satsar också på hälsa men i en något annorlunda produkt, en smartphone-ansluten alkomätare som ser till att du inte överkonsumerar alkohol. 

 

Samsung öppnar internetgalleri för smartphonekonst

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_with_a_note

Med kameror, tryckkänsliga pennor och en uppsjö applikationer går det att göra en hel del kreativa projekt på en modern smartphone, och det är någonting som Samsung nu vill uppmärksamma. Den koreanska aktören har nu öppnat en webbplats där man framhäver konst som producerats på Galaxy Note-telefoner.

 

Läckt HTC M8-prototyp avslöjar 5-tums skärm och 2 kamerasensorer

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_m8_leak

HTC:s hårt beryktade nya flaggskeppstelefon M8 har dykt upp i vad som ser ut att vara ett läckt utvecklarexemplar i en Youtube-video. Bland nyheterna syns en microSD-kortplats och flyttad hörlursport, och HTC-chefen Jeff Gordon tycks ha bekräftat läckan i samband med att uppladdaren hamnat i blåsväder.

 

Samlade intryck av Samsung Galaxy S5 - Solid premiumtelefon utan wow-faktor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Galaxy_s5_717

Samsung stod förmodligen för den största nyheten från årets Mobile World Congress med sin nya flaggskeppstelefon Galaxy S5. Vi har sammanfattat våra reportage om den ny telefonen i en artikel, med de viktigaste nya funktionerna och konstaterar att det finns mycket att gilla men inte direkt några banbrytande nyheter.

 

Google Project Tango - Mobiltelefonen som kan kartlägga din omgivning i 3D

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Google ATAP har med Project Tango tagit fram en prototyp på en mobiltelefon som med hjälp av avancerade sensorer kan kartlägga och analysera din omgivning i 3D. Projektet letar nu efter utvecklare, och tanken är att tekniken ska kunna användas till allt från spel till navigeringshjälp för blinda.

   

"Apple köpte upp allt safirglas" - Canonical om skrotad Ubuntu-telefon

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

iphone

Trots att Canonical lyckades samla in mycket pengar till sin Ubuntu-telefon Ubuntu Edge så nådde den inte målet och lämnade aldrig ritbordet. Nu uppger dock företaget att ytterligare en anledning låg bakom - att Apple köpte upp i stort sett all marknadens safirglas som var tänkt att användas.

   

HTC lockar med presskonferens den 25 mars - HTC M8 på ingång?

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_one.jpg

Många blickar världen över riktas mot HTC, som snart förväntas visa ett nytt flaggskepp som ska avlösa den populära HTC One. Däremot tycks Mobile World Congress i Barcelona bli mindre troligt för lansering, då företaget nu utannonserat att en konferens kommer hållas den 25 mars.

   

Samsung trappar upp inför Unpacked på MWC - skymtar nya Touchwiz-ikoner?

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

En vecka har gått sedan Samsung utannonserade sin Unpacked-presskonferens som kommer äga rum i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av månaden, och nu följer tillverkaren upp med vad som ser ut att vara nya ikoner till sitt mobila gränssnitt.

   

Nokias vänsterprassel - lanserar Android-telefon under MWC i Barcelona

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

nokiax2Nokia var redan innan man blev uppköpta av Microsoft en trogen leverantör av smartphones med operativsystemet Windows Phone. Ironiskt nog verkar det som att Nokia samtidigt hade börjat leka med tanken på att ge Android-plattformen en chans, en satsning som nu sägs mynna ut i telefonen Nokia X.

   

Google kan bli delägare av Lenovo med 5,94 procent

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

motox

Fler detaljer har dykt upp kring Googles och Lenovos affär, där Google sålde Motorola mobility till den kinesiska elektronikjätten för strax under 3 miljarder dollar. Det talas dock om fler villkor till affären, bland annat att Google får 5,94 procent av Lenovo.

   

Samsung avslöjar Unpacked-event på MWC - Galaxy S5 på väg?

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Samsung_Phone.jpg

I ett Twitter-inlägg har Samsung utannonserat ett Unpacked-evenemang som kommer äga rum under första dagen på Mobile World Congress i Barcelona. Tidigare Unpacked har inneburit stora produktsläpp som Note 3 och Galaxy Gear - kan det vara dags för nästa flaggskeppstelefon i slutet av månaden?

   

Lansering av HTC:s nya flaggskepp M8 kan dröja till mars [rykte]

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_one

HTC sitter i en knivig sits, och alla blickar riktas mot det förväntade nya flaggskeppet HTC M8, som förhoppningsvis kan bygga vidare på populariteten hos förra årets toppmodell HTC One och hålla företaget flytande. Nu talar uppgifter om att lanseringen av telefonen kan dröja längre än väntat.

   

Google säljer Motorola Mobility vidare till Lenovo för 3 miljarder dollar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

motox

Knappt har det gått två år sedan Google köpte upp Motorola Mobility innan mobildivisionen nu åter igen byter ägare. I ett blogginlägg har Google nu bekräftat att man kommer sälja mobildivisionen av Motorola till Lenovo, som kommer betala 3 miljarder dollar för affären.

   

"Nokia RM-980" dyker upp i Browsermark-resultat - Nokias första Android-telefon?

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Nokias mobilavdelning är såld till Microsoft, men rykten om nya enheter bubblar fortfarande friskt för de lägre prisklasserna. Nokia "Normandy" ryktas bli företagets första Android-telefon, och nu har testresultat i Browsermark från en Nokia RM-940 med Android dykt upp på internet.

   

Det såldes över en miljard smartphones under 2013

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Smartphone_screens.jpg

Försäljningen av smartphones ökar stadigt i samtliga prisklasser och i många delar av världen. Inte minst är det mellanklassmodellerna blir allt mer kapabla och allt mildare i pris och kan på så sätt nå en större kundbas. Förra året nådde den totala försäljningen rekordhöga 1,004 miljarder enheter.

   

Större Iphone-modeller på 4,5 och 5 tum under 2014 [Rykte]

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ipone5CS

Ryktesmaskinen har börjat puttra inför årets lansering av nya Iphone-modeller, som bör ske någon gång under årets andra hälft. Den här gången ryktas det om modeller med större skärmar på 4,5 respektive 5 tum och uppåt, ett rykte som klingar bekant.

   

Samsung Galaxy S5 och LG G3 kan få 2 560 x 1 440 pixlars upplösning

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

quadHD2 560 x 1 440 pixlar ser ut att bli nästa anhalt för smartphonetillverkare där nu både mobiljätten Samsung och heta rivalen LG kokar upp sina egna högupplösta skärmrecept. De kommande flaggskeppen Samsung Galaxy S5 och LG G3 sägs stå först i kön.

   

Cyanogenmod-appen tas bort från Google Play Store

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Den populära tredjeparts-ROMen till Android fick för ett tag sedan en enklare installationsmetod genom en app i Google Play Store, men nu har den installationsmetoden tagits bort från distributionskanalen efter att Google bedömt att applikationen bryter mot utvecklarvilkoren.

   

Samsung Galaxy S5 får 64-bits Exynos 6-processor i 14 nanometer

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Samsung_Phone.jpg

Ett nytt år närmar sig, och ett nytt år innebär ett nytt flaggskepp från den koreanska mobiljätten Samsung. Efter att Samsung tidigare i år bekräftat att kommande telefoner kommer ha 64-bitars processorer meddelar nu en källa hos ARM fler detaljer, däribland namnet Exynos 6 och 14 nanometers tillverkningsteknik.

   

Sida 1 av 20

Våra köprekommendationer
Undersökning

Elektronikbranschen säger "Det har gått för långt" när det kommer till Copyswedes krav på lagringsavgifter, vad tycker du?


Resultat
RSS Feed