Nordichardware Logo


Vi tar en titt på Huawei Honor 7 – det billiga flaggskeppet med dubbel-SIM och metalldesign

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

huawei_banner

Huawei har en ny lur på väg till butiker; om en knapp månad är det dags för lanseringen av Huawei Honor 7. Redan nu har vi fått tag på ett exemplar och är redo att berätta om våra första intryck av den – telefonen som Huawei hoppas kan erbjuda en bra upplevelse för konsumenter med höga krav men liten budget.

 

Samsung sägs använda Snapdragon 820 i Galaxy S7 – ska ha passerat rigorösa test

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qualcomm_Snapdragon_820

Samsung kan komma att återanställa Qualcomm för tillverkning av processorn för företagets kommande flaggskepp. Istället för att helt förlita sig på sin egen Exynos-design ska Samsung ha testat Qualcomms senaste Snapdragon 820-chipset för att möjligen använda det i nästa års Galaxy S7.

 

Bilder på Huawei Nexus-telefon läcker ut med annorlunda kamerabula och metallbaksida

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_nexus_2

Googles nya Nexus-telefoner sägs närma sig lansering och i dag får vi se bilder på vad som sägs vara Huaweis bidrag till varumärket. Bilderna visar en telefon med en stor Nexus-logotyp och en intressant design. Modellen ser ut att ha en annorlunda bula på den övre delen av baksidan, troligen för att ge utrymme för telefonens kamera.

 

Samsung Galaxy S6 Edge+ imponerar i tidigt batteritest – bättre än Galaxy Note 5

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Galaxy_s6_edge_plus

Samsung Galaxy S6 Edge introducerades i våras och kritiserades snabbt för sin medelmåttiga batteritid. Utöver dess lite obekväma design kritiserades telefonen främst för att den knappt kunde ta sig igenom en hel dags användning. Nu kommer tidiga tester som visar att det större syskonet Galaxy S6 Edge+ erbjuder betydligt bättre batteriprestanda.

 

Samsung introducerar Galaxy S6 Edge+ och Galaxy Note 5 för älskare av stora skärmar

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_s6_edge_plus

Samsung introducerar i dag två nya smartphones som är gjorda för användare som älskar stora skärmar. Galaxy S6 Edge+ är en gigantisk version av Samsungs böjda flaggskepp och Galaxy Note 5 är en platt smartphone med föregångarnas funktioner men samma designspråk och glasbaksida som Galaxy S6.

 

Qualcomm satsar på grafik och energisnålhet med Snapdragon 820 – lanseras H1 2016

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Snapdragon_820

Efter ett halvår av kritik för sitt senaste flaggskeppschipset för smartphones blickar nu Qualcomm framåt och bekräftar att Snapdragon 820 kommer att lanseras under början av nästa år. Den nya kretsen sägs erbjuda kraftigt förbättrad grafikprestanda och betydligt lägre energikonsumtion. Vi kan bara hoppas på att värmeproblemen från föregångaren är lösta.

 

Samsung och Google utlovar månatliga säkerhetsuppdateringar för Android-enheter

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_logo

Både Samsung och Google lovar att deras Android-enheter kommer att få mjukvaruuppdateringar snabbare och oftare i framtiden. Flera Samsung-telefoner och en majoritet av Googles Nexus-enheter kommer att få säkerhetsuppdateringar varje månad. Google lovar dessutom att Nexus-enheter ska få större uppdateringar av Android i minst två år.

 

Samsung Galaxy Note 5 saknar utbytbart batteri och microSD – har metall och glas-design

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_Note_5

Samsungs kommande medlem i den populära Galaxy Note-serien kommer inte säljas med några av familjens klassiska egenskaper. I läckta bilder ser vi en smartphone med en design mycket lik Galaxy S6 som sägs göra sig av med föregångarnas utbytbara batterier och microSD-kortläsare. Den stora skärmen och pekpennan är i alla fall kvar.

 

Oneplus bekräftar: ny smartphone lanseras lagom till jul

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Oneplus_2_officiell

Oneplus 2 har just presenterats som den lilla kinesiska smartphonetillverkarens senaste modell men redan nu är det snack om en ny modell från företaget. I en intervju med USA Today bekräftar i dag företagets VD att en ny modell väntas lanseras lagom till jul i år. Företaget kan inte bekräfta den kommande telefonens specifikationer men lovar att den lanseras i år.

 

Oneplus 2 lanseras med USB Type-C och Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Oneplus2Oneplus 2 plockar nu upp mateln på Android-marknaden efter fjolårets succéartade lansering av Android-telefonen Oneplus One. Med kraftfulla komponenter och en pressad prislapp tog Oneplus One marknaden på sängen och nu kommer uppföljaren som tillverkaren själva kallar en "flaggskeppsdödare" med sikte på toppmodeller från bland annat Samsung och Apple.

 

Half Life portat till LG G Watch - Så spelar du Half Life på Android Wear

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

HLAndroidWearHalf Life är ett av de mest ikoniska PC-spelen någonsin och spelare världen över väntar fortfarande otåligt på den tredje upplagan av spelet. Tills dess kan man alltid ge sig på ursprungstiteln och med drygt 17 år på nacken visar det sig att spelet numera går att installera och spela på din smarta klocka.

 

Znaps använder magneter för att säkra din smartphone vid laddning

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

znapsZnaps är en av de minsta produkterna på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter men också en av de som lovar att spara dig mest pengar. Den magnetiska laddningsadapter är en mobil version av Apples kritikerrosade magsafe-kabel som med hjälp av magneter ska skydda din telefon från oavsiktliga svanhopp vid laddning.

 

Ljudföretaget Marshall visar smartphone med dubbla hörlursportar

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Telia_Marshall_717

I samarbete med den svenska teleoperatören Telia presenterade i går förstärkartillverkaren Marshall sin första smartphone. Telefonen imponerar knappast med några häftiga specifikationer men erbjuder dubbla högtalare, dubbla hörlursportar, ett fysiskt hjul för volymkontroll och en extra fysisk knapp som låter användare anpassa telefonens ljud.

 

Oneplus 2 har samma överhettande processor som många konkurrenter, enligt HTC-chef

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

OnePlus_2

Inför lanseringen av OnePlus 2 har den kinesiska tillverkaren skrytit om att man använder en ny version av Qualcomms Snapdragon 810-chipset kallad version 2.1. Nu påpekar HTC-chefen Jeff Gordon att de flesta konkurrenter använder precis samma chipset. Till och med företagets eget flaggskepp, HTC One M9, använder exakt samma krets.

 

Commodore PET blir smartphone med Android och Amiga-emulator

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

pet_banner

Den klassiska hemmadatorn Commodore PET är borta sedan länge och det finns inte mycket kvar av det ursprungliga företaget, men varumärket lever vidare i moderna nyanpassningar. Nu återuppstår hemmadatorn i en ny, lite oväntad form; en 5,5-tums Android-telefon.

 

Samsung utvecklar 11K-skärm för mobiltelefoner - ska vara klar 2018

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

amoled

Redan vid 2 560 x 1 440 pixlar har en modern mobiltelefon gått långt bortom en nivå där det mänskliga ögat kan urskilja enstaka pixlar, men ännu har vi inte sett slutet på upplösningsexplosionen. Samsung arbetar nämligen på en ny skärm med 11K-upplösning som ska bli färdigställd till år 2018.

   

Finska Nokia, inte Microsoft, bekräftar smartphoneplaner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Nokia_smartphone

Efter flera års väntan har det finska företaget Nokia nu planer på att återintroducera Nokia som varumärke för smartphones. Tanken är att Nokia ska designa nya smartphones och ge den dess namn men att något annat företag får stå för tillverkningen, marknadsföringen, försäljningen och kundsupporten. Lansering? Tidigast nästa år.

   

Oneplus 2 har 10 procent större batteri – men är mindre än sin föregångare

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Oneplus_Two_battery

Nya detaljer om den kommande Android-telefonen Oneplus 2 avtäcks. På Reddit bekräftar tillverkaren att den kommande modellen kommer att säljas med ett 10 procent större batteri, trots att telefonen är mindre än sin föregångare. Detta kan ge längre batteritid eller balansera upp för en mer högupplöst skärm.

   

Nokia går i graven när Microsoft sparkar 7 800 anställda och skriver av 65 miljarder kronor

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_Lumia_dod

Motsvarande knappt 65 miljarder kronor och arvet av telefontillverkaren Nokia går i graven när Microsoft väljer att skriva av sitt köp av det finska företaget och sparka 7 800 anställda. Nyheten markerar slutet för en av historiens största telefontillverkare men Microsoft har inga planer på att lägga ner all sin smartphoneutveckling.

   

Svenska mobilpriser i hela EU med start 2017 – roaming går i graven

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

EU_telefon_roaming

Höga mobilkostnader när du är på semester i Danmark eller Spanien är snart historia. Ett nytt beslut från Europeiska Kommissionen säger att inga teleoperatörer får ta ut roamingkostnader för någon tjänst inom EU. Beslutet betyder att data, röstsamtal och SMS måste kosta lika mycket i Madrid som det gör i Örebro.

   

Sony Xperia Z3 Compact-uppföljare sägs få Full HD-skärm och högupplösta kameror

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3_Compact

Sony Xperia Z3 Compact har hyllats som en av Android-marknadens bästa telefon. Särskilt populär har den varit i Sverige eftersom den erbjuder hög prestanda i ett relativt litet format. Nu tror vi att vi ser de första detaljerna läcka ut om en uppföljare. Enligt ryktet får den nya modellen en högupplöst skärm och en frontmonterad 12,8 megapixelkamera.

   

Copyswede vinner mobiltvist i hovrätten – sex gånger högre ersättning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Copyswede

Sagan fortsätter med ännu en dom relaterad till privatersättning där Copyswede står på den rätta sidan av lagen. Efter att Sony Mobile överklagade en fällande dom från Lunds tingsrätt har nu också Hovrätten över Skåne och Blekinge kommit fram till att det är Copyswede som har rätt. Samtidigt höjs avgiften med sex gånger från 50 öre till 3 kronor per gigabyte.

   

Trådlös laddning blir tre gånger snabbare med ny Qi-standard

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qi_charger_717

En av världens mest populära standard för trådlösa laddning håller på att genomgå en av sin största uppgradering någonsin. Standarden som är populära för många olika typer av mobila produkter kommer snart kunna skicka upp till 15 watt energi och därmed kunna ladda en smartphone till 60 procent på 30 minuter, utan kabel.

   

Meizu MX4 lanseras i morgon som Europas första flaggskeppstelefon med Ubuntu

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Meizu-MX4-Ubuntu-Edition-1

Svenskar tenderar att köpa dyra smartphones. Därför är det lite extra intressant att se ett nytt operativsystem ta sig in i marknadens övre segment. Detta är precis vad vi bjuds på i dag. Canonicals Ubuntu för smartphones kommer till Europa efter många års väntan i form av en dyr men kapabel smartphone kallad Meizu MX4.

   

OnePlus 2 använder ny version av Snapdragon 810 – sägs vara fri från överhettning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

OnePlus_2

OnePlus andra smartphone är på väg till marknaden! OnePlus 2 väntas lanseras under årets andra hälft och nu får vi en första bekräftad detalj om den kommande produkten. Qualcomm kommer att stå för processorn även i den kommande modellen och denna gången är det en sval version av Snapdragon 810 som gäller.

   

Sony visar första Xperia med 1440p-skärm – fortsätter förvirra med namn på flaggskepp

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z4v_717

Sony Xperia Z4 lanserades nyligen i Japan, Xperia Z3+ lanseras snart i Sverige och Xperia Z4v presenterades nyligen i USA. Skillnaderna mellan de olika modellerna är få men en viktig sak att veta är att Xperia Z4v blir Sonys första smartphone med QHD-upplöst skärm men att modellen troligen aldrig kommer att lanseras i Sverige.

   

Android M Developer Preview finslipar världens mest populära mobila operativsystem

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Android_M

En ny version av Android är på väg och Google presenterade i dag en testversion av operativsystemet. Android M Developer Preview lanseras i dag inför sin lansering senare i år. I den nya versionen har Android fokuserat på kvalitet och grundläggande funktioner och system för att förbättra användarupplevelsen.

   

Samsung patenterar Android- och Windows-telefon som kan bli bärbar dator

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_patent

En patentansökan hos den amerikanska patentmynidgheten visar Samsungs plan för en smartphone som drivs av både Android och Windows och som kan transformeras till en bärbar dator. När telefonen är dockad kan den agera som både trackpad och extern skärm, samtidigt som den driver datorns användargränssnitt med sin processor.

   

Sony Xperia Z3+ presenteras som Europas Z4 - Kraftfullare och tunnare

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Xperia_Z3plus

Sony uppdaterar Z-familjen genom att introducera en europeisk variant av Xperia Z4. Den nya modellen har en ny tunnare design, en ny frontmonterad kamera och ett kraftfullare inre. Skillnaderna är inte många men Sony hoppas kunna locka kunder genom att erbjuda en actionkamera utan extra kostnad.

   

Samsung Galaxy S6 är lika kraftfull som 5 stycken Playstation 2-konsoler

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

GalaxyS6_PS2Utvecklingen på elektronikmarknaden går i rasande takt och våra produkter blir bara kraftfullare för var dag som går. När ExpertsChange presenterar en grafisk överblick på utvecklingen inom beräkningskraft de senaste 50 åren finns det fler häftiga jämförelser. Som att det går fem PS2-konsoler på en Galaxy S6-smartphone eller två Iphone 4 på varje Apple Watch.

   

Sida 1 av 24

Våra köprekommendationer


Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed