Nordichardware Logo


Nya läckta bilder avslöjar namn och design för Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_S6

Med två dagar kvar till presentation får vi se en ny bild på Galaxy S6 och S6 Edge läcka ut från en officiell källa. Bilder på verkliga exemplar dyker också upp, vilket betyder att vi nu kan vara ganska säkra på hur Samsungs nya telefoner ser ut. De enda kvarstående frågetecknen kring Samsungs nya modeller har med specifikationer och mjukvara att göra.

 

Solpanel inbyggd i pekskärm kan ersätta eluttaget

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Kyocera_strom

Ny solcellsteknik kan byggas in i allt från små telefoner till surfplattor och bärbara datorer. Laddning via eluttaget kan bli en del av historien för energisnåla produkter. Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera bekräftar att en prototyp av den första telefonen som använder tekniken kommer att visas på MWC-mässan i mars.

 

Inför MWC 2015 – vad vi har att vänta från världens största mobilmässa

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

MWC2013

På söndag blir det äntligen dags för Mobile World Congress i Barcelona. Då presenteras några av branschens största nyheter och NordicHardware kommer vara på plats för att klämma på årets stora nyheter och uppstickare. Så här några dagar innan går vi igenom vad vi har att vänta från mässan och dess många utställare.

 

Pebble Time är smart klocka med e-papperskärm i färg och röststyrning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Pebble_Time

Efter 2012 års dundersuccé introducerar i dag Pebble sin första stora uppdatering av sin smarta klocka för Ios och Android. Pebble Time introduceras som en ny smart klocka med inbyggt stöd för röststyrning och en e-papperskärm i färg. Som vanligt sker lansering genom gräsrotsfinansiering på Kickstarter.

 

Ny batteriteknik kan ladda smartphone på en minut

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Batteri_StoreDot

StoreDot är en ny batteriteknik med sina rötter i Alzheimers-forskning som utlovar laddningstider för smartphones på en minut. Tekniken använder nanopartiklar för att snabbt lagra energi och driva en smartphone under långa perioder. Utan bekräftade smartphonetillverkare återstår det att se om företaget kan ta sig till konsumenter.

 

HTC One M9 detaljerad i pressbilder - Vi jämför specifikationer med HTC One m8

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_m9_pressbild

HTC One M9 dyker nu upp i vad som kan vara de första läckta pressbilderna från tillverkaren. En silver/guld färgad version visas för första gången och telefonens specifikationer bekräftas av ytterligare en källa. Med mindre än en vecka kvar till presentation börjar vi nu få en bra bild av vad vi kan vänta av HTC:s flaggskepp.

 

Den första bilden på Samsungs rundade Galaxy S6

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_S6_T-Mobile

Den amerikanska teleoperatören T-Mobile publicerar i dag en bild på Samsungs kommande Android-flaggskepp. Telefonen på bilden har en skärm med en rundad skärm. Frågan är nu om det är Galaxy S6 vi ser på bild eller om det är Galaxy S6 Edge? En sak är i alla fall säker: någon version av Galaxy S6 kommer att ha en rundad skärm.

 

Åtta CPU-kärnor, ny GPU och LTE Advanced i Qualcomms nya och billiga smartphonechipset

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qualcomm_nya_chipset

Qualcomm introducerar avancerade funktioner till billiga processorchipset. Snapdragon 400-serien dubblerar antalet processorkärnor och får nya grafikprocessorer medan Snapdragon 600-serien äntligen får stöd för UHD-inspelning. Årets billiga smartphones kan bli både avancerade och kraftfulla.

 

Mediateks nya mobilprocessor först i världen med slow motion inspelning i 480 fps

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

480fpsProcessortillverkaren Mediatek är mest kända för sina budgetinriktade kretsar för smartphones och andra mobila produkter. Företagets kommande krets MT6795 är däremot ett riktigt kraftpaket och utlovar med en åttakärnig ARM-arkitektur på frekvenser upp till 2,2 gigahertz världens första mobiltelefoner med 480 fps videoinspelning.

 

Lagom till sin Galaxy S6-lansering utser Samsung 2015 som det trådlösa laddningens år

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_wireless_charging

2015 blir den trådlösa laddningsteknikens största år, enligt Samsung. Billigare komponenter som har stöd för fler standarder gör att tekniken äntligen har möjlighet att bli lätt att använda och tillgänglig på fler allmänna platser. Med många positiva ord från företaget är det troligt att många nya smartphones från företaget får stöd för tekniken i år.

 

LG G Watch Urban - Koreanska telefonjätten satsar på stilren smartklocka

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

WatchUrbanLG har redan idag en av de mest spännande smarta klockorna på marknaden med sin LG G Watch R. Smartklockan har med sitt runda klockhus blivit en av de mest omtalade modellerna hittills och nu spinner LG vidare på framgångarna genom att presentera G Watch Urban - en mer stilren variant som ska visas upp närmare på MWC 2015.

 

HTC One M9 och One M9 Plus - Allt om HTC:s nya flaggskeppstelefoner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_infor_MWC8

HTC One M9 och One M9 Plus sägs vara redo för presentation om ett par veckor. Vi har samlat alla rykten om de två telefonerna, för att reda ut vad det är vi har att vänta från HTC under det kommande året. Vad blir de stora skillnaderna mellan One M9 och föregångare och vilka egenskaper ger Plus-varianten sitt namn?

 

Detta sägs vi kunna vänta oss av Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Galaxy-S6-banner

Samsungs nästa flaggskepp kan bli företagets största uppdateringen av S-serien sedan dess skapelse år 2010. Rykten pekar på att Samsungs nästa telefon byter plast mot metall, Snapdragon mot Exynos, TouchWiz mot något nytt och en skärm mot tre. Här sammanfattar vi alla rykten inför nästa månads stora presentation.

 

Nu kan du testa Windows 10 Technical Preview på din Lumia smartphone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

windows_10_technical_preview

Windows 10 Technical Preview kommer till smartphones. Nu kan du som är intresserad och har rätt telefon testa Microsofts nya operativsystem, före alla andra. Microsoft varnar dock att operativsystemet är tidigt i sin utvecklingsfas och att det har flera kända problem. Vad riskerar man inte för att vara ett halvår före alla andra?

 

Undersökning avslöjar hur Svenska smartphone-priser skenat de senaste 5 åren

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

smatphonemarknaden

NordicHardwares undersökning av svenska smartphonepriser visar att priserna på marknadens dyraste modeller skjutit i höjden de senaste fem åren. I genomsnitt kostar nu en smartphone av flaggskeppsmodell 14 procent mer än år 2010. Samtidigt har nya typer av smartphones introducerats och sålts med ännu högre priser än marknadens redan dyra flaggskepp. 

 

Världens första Ubuntu-telefon lanseras nästa vecka – teleoperatören Tre samarbetar

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

Canonical_Ubuntu

Nu lanserar den spanska elektroniktillverkaren BQ en budgetsmartphone med Ubuntu som förinstallerat operativsystem. Den blir världens första telefon att använda det operativsystem som varit i utveckling i minst två års tid. Även svenska kunder kan snart köpa ett exemplar av den genom teleoperatören Tre.

   

Sony avslutade 2014 med kvartalsvinst efter Xperia-rekord och fin PS4-försäljning

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Sony_Xperia_familj

Sonys försäljning av smartphones fortsätter sin stadiga uppgång och överstiger elva miljoner levererade exemplar för första gången. Trots den goda försäljningen fortsätter företaget att visa negativa siffror för året. Med kraftigt ökande försäljning inom mobila kamerasensorer finns ändå hopp för framtiden.

   

Ny teknik kan ge dubbel batteritid i smartphones - Ska användas i Project Ara

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

Batteritid är ett konstant orosmoln för många. SolidEnergy utlovar en ny typ av batteriteknik som har potential att dubblera batteritiden på smartphones och smarta klockor. Till skillnad mot många lockande framtidsprodukter sägs företagets nya kompakta batteriervara redo för lansering redan nästa år i modultelefonen Project Ara.

   

Samsung Galaxy S6 kan dyka upp med böjd OLED-skärm och rekordhög prislapp

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Samsung_Note4EdgeKoreanska smartphonejätten Samsung har nya produkter på väg och nu ryktas tillverkaren ta i från tårna när man i början av mars tillkännager nya produkter. På menyn sägs vi hitta inte bara nya flaggskeppet Galaxy S6 utan även en Edge-modell av samma telefon med böjd OLED-skärm - både modellerna sägs dock få rekordhöga prislappar.

   

Smartphonekungen Google dominerar marknaden med rekordhöga försäljningssiffror

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Android_phonesAndroid är smartphonebranschens mest populära operativsystem, enligt en ny rapport från Stratagy Analytics. Under förra året såldes fler än en miljard Android-smartphones. Mer än 81 procent av marknaden sägs nu representeras av Googles mobila operativsystem. Konkurrenterna ökade också sin totala försäljning, men utan att lyckas bromsa Googles framgångar.

   

Microsoft vill ladda din smartphone med ljusstrålar

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

lightbulbMarknaden för mobila och batteridrivna produkter växer allt jämt så det knakar och runt om i världen arbetar företag på nya tekniker för effektivare batterier samt laddningslösningar. Nu kastar Microsoft in ett nytt kort i leken genom att föreslå trådlös laddning med hjälp av en kinect-sensor och ljusstrålar.

   

Så ska Google låta dig bygga och designa din egen Projekt Ara-mobil

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

projectara2Googles modulära smartphone Project Ara kommer allt närmare en lansering och nu avslöjar teknikjätten hur kunder kommer att kunna skräddarsy sin mobiltelefon genom en smidig onlinebutik med stora valmöjligheter. Konsumenter kommer få välja mellan olika komponentmoduler som även kan anpassas med egna foto eller bilder.

   

LG G4 kan få aktiv penna för att ta sig an Samsungs Note-serie

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Smartphones/LG_G3/fullimages/LG_G3717.jpg

Efter framgångarna med sin populära flaggskeppstelefon G3 laddar LG om inför 2015 med vad som förväntas få namnet LG G4. Det har redan börjat ryktas om vad vi kan vänta oss av LG:s nya flaggskepp, och bland annat viskas det om införandet av en aktiv penna i stil med Samsungs S-pen.

   

Nvidia och Marvell kommer erbjuda utbytbara processorer till Googles Ara-telefon

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ProjectAra_nvidiaProject Ara blir troligtvis den första modulära och uppgraderingsbara telefonen på marknaden och nu avslöjar Google ATAP att vi får se ytterligare två utbytbara processorkretsar för telefonen. Det är Nvidia och Marvell som blivit nya officiella processorpartners och vi pratar om rejält kraftfulla kretsar i modulära format.

   

Microsoft Lumia 1030 kan få enorm kamerasensor med 50 megapixlar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

mclauren_proto

Microsoft ryktas arbeta på en uppföljare till Lumia 1020, den kameratelefon med 41 megapixlar som togs fram under Nokias varumärke, men med en ännu kraftfullare sensor. Den nya telefonen sägs få kodnamnet McLauren och en galen sensor på 50 megapixlar.

   

Japanska Kyocera visar smartphone-koncept med böjbar OLED-skärm

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

proteus

Konceptdesigner för mobiler ligger ofta flera år borta men ger en intressant bild av vart mobiltillverkarna själva tror att framtiden kommer bringa i mobilväg. Kyoceras nya Proteus-koncept förutspår en böjbar OLED-telefon du kan vika runt armen och använda som klocka.

   

Google visar den första fungerande prototypen av den modulära telefonen Ara

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

spiral_1

Ara är Googles inkarnation av Phonebloks, ett designkoncept för en telefon som kan modifieras och uppgraderas med små moduler. Vi har tidigare fått se designprototyper av den mudulära telefonen, men nu har Google lagt upp en video där vi för första gången får se den i drift.

   

Oppo presenterar nya R5 - världens tunnaste smartphone

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

oppo_R5

Kinesiska Oppo har presenterat en ny mobiltelefon med 5,2-tumsskärm som kniper förstaplatsen som världens idag tunnaste smartphone. Nya Oppo R5 är endast 4,85 millimeter tjock - så pass tunn att tillverkaren helt fått slopa en inbyggd 3,5-millimeterskontakt för hörlurar.

   

Sony meddelar att hela Xperia Z-serien får Android 5.0 Lollipop

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Android_lollipopSony fortsätter att visa framfötterna på smartphonemarknaden och avslöjar nu att företaget kommer uppdatera all telefoner i Xperia Z-familjen med Android 5.0 Lollipop. Google presenterade det nya operativsystemet under veckan som gick där några av nyheterna var ett nytt gränssnitt samt ökad batteritid på alla enheter.

   

Microsoft planerar smart klocka med flerplattformsstöd [Rykte]

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild3

Nu när Apple har presenterat sin smarta klocka Apple Watch och Google har sedan månader tillbaka låtit sina partnertillverkare brottas på den kroppsburna teknikmarkanden vänds blickarna mot Microsoft, som nu uppges planera en egen klocka som kan användas till både Windows, Android och Ios.

   

Sida 1 av 22

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed