Nordichardware Logo


Sony Xperia Z3 Compact-uppföljare sägs få Full HD-skärm och högupplösta kameror

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3_Compact

Sony Xperia Z3 Compact har hyllats som en av Android-marknadens bästa telefon. Särskilt populär har den varit i Sverige eftersom den erbjuder hög prestanda i ett relativt litet format. Nu tror vi att vi ser de första detaljerna läcka ut om en uppföljare. Enligt ryktet får den nya modellen en högupplöst skärm och en frontmonterad 12,8 megapixelkamera.

 

Copyswede vinner mobiltvist i hovrätten – sex gånger högre ersättning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Copyswede

Sagan fortsätter med ännu en dom relaterad till privatersättning där Copyswede står på den rätta sidan av lagen. Efter att Sony Mobile överklagade en fällande dom från Lunds tingsrätt har nu också Hovrätten över Skåne och Blekinge kommit fram till att det är Copyswede som har rätt. Samtidigt höjs avgiften med sex gånger från 50 öre till 3 kronor per gigabyte.

 

Trådlös laddning blir tre gånger snabbare med ny Qi-standard

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qi_charger_717

En av världens mest populära standard för trådlösa laddning håller på att genomgå en av sin största uppgradering någonsin. Standarden som är populära för många olika typer av mobila produkter kommer snart kunna skicka upp till 15 watt energi och därmed kunna ladda en smartphone till 60 procent på 30 minuter, utan kabel.

 

Meizu MX4 lanseras i morgon som Europas första flaggskeppstelefon med Ubuntu

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Meizu-MX4-Ubuntu-Edition-1

Svenskar tenderar att köpa dyra smartphones. Därför är det lite extra intressant att se ett nytt operativsystem ta sig in i marknadens övre segment. Detta är precis vad vi bjuds på i dag. Canonicals Ubuntu för smartphones kommer till Europa efter många års väntan i form av en dyr men kapabel smartphone kallad Meizu MX4.

 

OnePlus 2 använder ny version av Snapdragon 810 – sägs vara fri från överhettning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

OnePlus_2

OnePlus andra smartphone är på väg till marknaden! OnePlus 2 väntas lanseras under årets andra hälft och nu får vi en första bekräftad detalj om den kommande produkten. Qualcomm kommer att stå för processorn även i den kommande modellen och denna gången är det en sval version av Snapdragon 810 som gäller.

 

Sony visar första Xperia med 1440p-skärm – fortsätter förvirra med namn på flaggskepp

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z4v_717

Sony Xperia Z4 lanserades nyligen i Japan, Xperia Z3+ lanseras snart i Sverige och Xperia Z4v presenterades nyligen i USA. Skillnaderna mellan de olika modellerna är få men en viktig sak att veta är att Xperia Z4v blir Sonys första smartphone med QHD-upplöst skärm men att modellen troligen aldrig kommer att lanseras i Sverige.

 

Android M Developer Preview finslipar världens mest populära mobila operativsystem

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Android_M

En ny version av Android är på väg och Google presenterade i dag en testversion av operativsystemet. Android M Developer Preview lanseras i dag inför sin lansering senare i år. I den nya versionen har Android fokuserat på kvalitet och grundläggande funktioner och system för att förbättra användarupplevelsen.

 

Samsung patenterar Android- och Windows-telefon som kan bli bärbar dator

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_patent

En patentansökan hos den amerikanska patentmynidgheten visar Samsungs plan för en smartphone som drivs av både Android och Windows och som kan transformeras till en bärbar dator. När telefonen är dockad kan den agera som både trackpad och extern skärm, samtidigt som den driver datorns användargränssnitt med sin processor.

 

Sony Xperia Z3+ presenteras som Europas Z4 - Kraftfullare och tunnare

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Xperia_Z3plus

Sony uppdaterar Z-familjen genom att introducera en europeisk variant av Xperia Z4. Den nya modellen har en ny tunnare design, en ny frontmonterad kamera och ett kraftfullare inre. Skillnaderna är inte många men Sony hoppas kunna locka kunder genom att erbjuda en actionkamera utan extra kostnad.

 

Samsung Galaxy S6 är lika kraftfull som 5 stycken Playstation 2-konsoler

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

GalaxyS6_PS2Utvecklingen på elektronikmarknaden går i rasande takt och våra produkter blir bara kraftfullare för var dag som går. När ExpertsChange presenterar en grafisk överblick på utvecklingen inom beräkningskraft de senaste 50 åren finns det fler häftiga jämförelser. Som att det går fem PS2-konsoler på en Galaxy S6-smartphone eller två Iphone 4 på varje Apple Watch.

 

Microsoft vill kringgå teleoperatörer – ska ge snabba uppdateringar för Windows 10 Mobile

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_windows_phone_uppdatering

Microsoft vill göra om sitt uppdateringssystem för smartphones. Uppdateringar för Windows 10 Mobile ska inte längre skickas ut genom teleoperatörer. Microsoft ska istället ha full kontroll över dem för att kunna skicka ut fler uppdateringar på kortare tid och göra det lättare för dem att nå upp till sitt månadsmål för uppdateringar.

 

Samsungs runda smartklocka försenas – sägs visas tillsammans med Galaxy Note 5

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_gear

Samsung gör en nysatsning på smarta klockor. Efter ett flertal lanseringar som varken imponerat på pressen eller konsumenterna sägs företaget uteckla en helt ny produkt. Föregångarnas fyrkantiga skärmar sägs bland annat ersättas av en rund skärm. Nu sägs klockan ha blivit försenad och vara redo för presentation i höst.

 

Huawei sägs bygga Nexus-telefon med Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Google_Nexus_6

Googles sjunde Nexus-telefon kan komma att tillverkas av det kinesiska företaget Huawei, enligt analytiker. Skulle ryktet stämma blir det smartphoneseriens fjärde tillverkarbyte och med Googles höga krav på mjukvara och kryptering kan samarbetet bli minst sagt intressant.

 

Svenska priser för LG G4 bekräftade – läderbaksida kostar extra

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_pris

LGs kommande Android-flaggskepp har fått sitt svenska rekommenderade pris. Som väntat blir det högre än priset för LG G3 vid dess lansering men lägre än många konkurrenter. Som väntat kostar också läderversionen av telefonen 500 kronor extra, utan att ha bättre specifikationer eller funktioner.

 

Smartphonetillbehör förvandlar radiovågor till längre batteritid

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Nikola_Labs

Ett nystartat företag från Ohio, USA, presenterar ett skal till Iphone 6 som sägs förlänga telefonens batteritid med 30 procent. Skalet sägs fånga onödiga radiovågor från telefonen för att ladda dess inbyggda batteri. Företaget ska satsa på gräsrotsfinansiering för att få ut sin produkt på marknaden men det finns vissa som är skeptiska till tekniken.

 

Hovrättens dom: Copyswede har rätt att ta ut avgift för Iphone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Copyswede_Iphoen

Turerna kring Copyswede och Iphone fortsätter när Svea Hovrätt beslutar att telefonen omfattas av ersättningsavgift. Domen säger inget om hur hög avgiften kommer att vara men bestämmer alltså att Copyswede har rätt att ta ut den. Med dagens dom i hovrätt ser det mer troligt ut att alla telefoner får avgiften i framtiden.

   

PTS drar i nödbromsen, tågtrafik prioriteras när 900 MHz-statsning försenas

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Tag_SJ

900 megahertz-bandet kommer troligen inte bli tillgängligt för de svenska teleoperatörerna till den grad som tidigare väntat. Post- och telestyrelsen föreslår nu att datumet för nya regler för bandet flyttas fram 12 månader. Förklaringen är de svenska tågoperatörerna som inte haft tillräckligt mycket tid att ersätta sin utrustning.

   

LG introducerar G4 som nytt flaggskepp med läderbaksida

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_forsta

LGs nya flaggskepp är här! LG G4 är namnet på det sydkoreanska företagets nya jätte på smartphonemarknaden. Den nya modellen behåller många av sin föregångares egenskaper men erbjuder också flera stora nyheter. Kameran har fräschats upp, skärmen har uppdaterats och telefonens baksida kan nu täckas av läder.

   

Smartphones med 4K-upplösning kommer i år - når rekordhög pixeltäthet på 700 pixlar per tum

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

smartphone_screen

Smartphonemarknaden växer så det knakar och under 2015 vänta vi nå ännu en teknisk milstolpe. Enligt IHS kommer vi under året se de första smartphonemodellerna med 4K-upplösta skärmar där en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar ska leverera rekordhög pixeltäthet på över 700 pixlar per tum.

   

Smartphones är hetast bland digitala produkter – drar med sig klockor och fitnessarmband

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

gfksmartphonesMedan PC-marknaden går kräftgång och ser sjunkande omsättning under 2015 är tillväxten för mobila produkter fortsatt stark. Inte minst smartphones som leder marknaden sett till andel och ökning i omsättning. 2015 blir också året när vi ser telefoner med ultrahd-skärmar avslöjar Gfk under IFA GPC 2015.

   

Både Android och Windows 10 i smartphone från Elephone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Elephone_Windows_Android

Vi är alltid på utkik efter nya företag på smartphonebranschen och blir extra intresserade när en ny telefon dyker upp med nya egenskaper och komponenter. Den kinesiska smartphonetillverkaren Elephone ser ut att ha en intressant telefon på ingång. Den hittills namnlösa produkten har imponerande specifikationer och sägs köra både Android och Windows 10.

   

Vi plockar upp designtelefonen Huawei P8 i ny video

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_video_2

För att lyckas på smartphonemarknadens övre halva behövs imponerande industridesign. Man kan i alla fall dra den slutsatsen om man kollar på de modeller som säljer bäst i Sverige. Den kinesiska elektroniktillverkaren Huawei förstår detta och satsar hårt på industridesign med nya Huawei P8. Vi har tagit en titt på telefonen och den låda som den säljs i.

   

Ikea storsatsar på trådlös laddning - bordslampor och möbler som laddar din telefon

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IkeaLaddningQiIkea är inte bara Sveriges utan ett av världens största varumärke och när möbeljätten nu ger sig in på marknaden för trådlös laddning är det på bred front. Ikea har nu avslöjat mer detaljer kring sin satsning där man visat upp bilder på bland annat bordslampor och separata laddstationer för att trådlöst hjälp dig att ladda din smartphone och andra produkter.

   

Sony Xperia Z4 presenteras i Japan, framtiden i Europa oklar

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_z4

Sonys nya flaggkeppstelefon är här! Xperia Z4 introducerades av den japanska elektroniktillverkaren tidigare i dag. Som väntat erbjuder den nya modellen flera nya specifikationer. Konstigt nog har dock Sony inga planer på att introducera telefonen i andra länder än Japan. Framtiden för Sony-flaggskepp i Europa ser nu oklar ut.

   

Vi klämmer på Huawei P8 och pratar om gigantiska P8 Max

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_Max

Nu har vi tagit en första titt på Huaweis nya flaggskeppstelefon på Android-marknaden. Huawei P8 har bra specifikationer i ett tunt format och har som målsättning att konkurrera med de bästa på smartphonemarknaden. Vi klämmer på den nya telefonen och pratar om dess nya funktioner och om dess gigantiska syskon i en ny video.

   

Huawei avtäcker gigantiska P8 Max på 6,8 tum

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

p8_max

På plats på Huaweis presskonferens i London har vi fått se en storebror till den nylanserade P8, som får namnet P8 Max. Den nya telefonen gör skäl för sitt namn med en enorm skärm som mäter in på inte mindre än 6,8 tum på diagonalen.

   

Huawei fokuserar på premiumdesign med nya P8

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_2

Huaweis nya Android-flaggskepp har anlänt. Huawei P8 är en uppföljare till förra årets Huawei Ascend P7 som skeppas med en 5,2 tum skärm och Huaweis egna HiSilicon 930-chipset. De nya komponenterna omges av en ny industridesign i aluminium och glas som mäter 6,4 millimeter i tjocklek. Detta gör Huaweis nya telefon till en av branschens tunnaste.

   

Sony Xperia Z3 Neo närmar sig lansering och Xperia Z4 sägs få helt ny design

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_z3

Läckor som pekat på Sony har en ny smartphone på väg kallad Xperia Z4 har varit delvis felaktiga. Telefonen vi sett så många gånger kallas egentligen Xperia Z3 Neo, enligt nya uppgifter. Sony planerar att introducera Xperia Z4 som en ny modell med en helt ny industridesign senare i år eller tidigt nästa år medan Z3 Neo troligen lanseras om bara några månader.

   

Läderlappen LG G4 avslöjad i läckt produktsida - kan beställas med bakstycke i äkta läder

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

LG-G4_leatherLG G4 kommer att lanseras den 28 april och blir den koreanska tillverkarens nya flaggskepp på smartphonemarknaden. Men redan veckor innan den officiella lanseringen läcker nu fullständiga detaljer om telefonen ut på internet. LG G4 får en högupplöst 5,5 tums skärm samte en lätt böjd design där konsumenter kan välja ett bakstycke i äkta läder.

   

HTC One M9 Plus - Större skärm och duokamera i ny version av flaggskeppet M9

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_M9_Plus

HTC presenterar en ny smartphone som väntas bli dyrare än det senaste flaggskeppet One M9. HTC One M9 Plus har en större och högre upplöst skärm än sitt syskon, återintroducerar Duo Camera men med hög upplösning och blir HTC:s första smartphone med fingeravtrycksläsare på framsidan. Nu återstår det bara att se om den kommer till Europa.

   

Sida 1 av 23

Våra köprekommendationer


Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed