Nordichardware Logo


Samsung Galaxy S6 Edge badar i vattenskål och klarar sig oväntat bra

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_s6_edge_vatten

Förra året presenterades Samsung Galaxy S5 med en vattentät design. I år har Samsung valt att inte inkludera den egenskapen i Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge. De två nya telefonerna klarar officiellt sett inget vatten över huvud taget. Det stoppar inte en Youtube:are från att ta ett exemplar av Galaxy S6 Edge och lägga det i en vattenskål.

 

Huawei Watch dyker upp i svensk butiklistning - Stilrenhet kommer till ett pris

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_Watch_sverige

När Huawei presenterade sin första Android Wear-klocka på MWC-mässan i början av mars, hade företaget ingen som helst aning om hur mycket den kan komma att kosta. Nu börjar den svenska återförsäljaren Conrad ta emot förbeställningar för klockan. Med ett pris på 4 650 kronor ser Huawei Watch ut att bli Android Wear-marknadens dyraste klocka hittills.

 

Då är det bäst och billigast att köpa ny smartphone - Spara en tusenlapp på 4 veckor

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Smartphone_prisutveckling_huvud

Vill man ha det hetaste och senaste från smartphonemarknaden får man betala för det. Är man lite kyligare kan man vänta tills priserna sjunkit och spara en slant. Vi har rett ut när den bästa tiden är för att köpa ny flaggskeppstelefon är och när du får ut mest av dina pengar. I vissa fall kan du spara 1 000 kronor på en månad.

 

ZTEs nya Android-smartphone har aluminium/glasdesign och Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

ZTE_Nubia_Z9

Den kinesiska elektroniktillverkaren ZTE försöker skapa uppmärksamhet med sitt nya Android-flaggskepp. ZTE Nubia Z9 Max har imponerande specifikationer, potentiellt god indutridesign och en 5,5 tum skärm. Nubia Z9 Mini är en mindre model som behåller många av storebroderns egenskaper, bland annat ett batteri på 2 900 milliamperetimmar.

 

Samsung Galaxy S6 rivs ner i sina beståndsdelar - batteribyte blir en påkostad historia

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Samsung-Galaxy-S6-teardown-images717Samsung höjde mångas ögonbryn när man i början av mars presenterade nya smartphoneflaggskeppet Galaxy S6 med ett chassi i metall och glas. Den nya och betydligt mer påkostade chassidesignen kommer bokstavligt talat till ett pris men kan också visa sig med föra ytterligare merkostnader när det avslöjas att ett på pappret enkelt batteribyte kan bli kostsamt.

 

Microsoft utvecklar Windows 10 för Android-telefoner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Windows_10_Xiaomi

Skillnaderna mellan Android- och Windows Phone-telefoner är inte stora. Med rätt mjukvara skulle man rent teoretiskt kunna köra Microsofts operativsystem på vilken Qualcomm Snapdragon-driven produkt som helst. Microsoft är nu redo att närma sig denna dröm. Företaget samarbetar med kinesiska Xiaomi för att ta Windows 10 till Android-telefonen Mi 4.

 

Fujitsu visar vattenkylning för mobilen och surfplattan

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

fujitsu_vattenkylning

Fujitsu vill kyla framtidens mobiltelefoner och surfplattor med ett vattenburet kylningssystem. Systemet är en millimeter tjockt och sägs vara lätt att bygga in i mobila enheter. Trots företagets förhoppningar om att få bygga komponenter för framtidens smartphones är andra applikationer mer sannolika. Mobila speldatorer och VR?

 

Nu kommer Android 5.0 ”Lollipop” till Sony Xperia Z3 och Z3 Compact

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

sony_android5_z3_2

Efter en lång väntan är det äntligen dags för en stor uppdatering av Sony Mobiles flaggskeppsprodukter från 2014. Både Sony Xperia Z3 och Z3 Compact får uppdateringar till Android 5.0.2 Lollipop. Uppdateringen introducerar nya funktioner och ett nytt användargränssnitt med Sonys anpassningar.

 

Cortana kommer till Ios och Android senare i år, får teknik från AI-projekt

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Cortana_ios_android

Microsofts röstassistent, Cortana, kommer till både Ios- och Android-enheter senare i år. Företaget fortsätter bredda sin verksamhet för att erbjuda sina tjänster till användare av många olika operativsystem. I samband med lanseringen av Cortana för nya plattformar sägs röstassistenten få teknik från ett forskningsprojekt om artificiell intelligens.

 

Vaio introducerar sin första smartphone, Vaio Phone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Vaio_phone_topp

Inte för att vi behövde en till men nu har vi i alla fall ytterligare en tillverkare av smartphones. Sony:s gamla varumärke Vaio, som numera är ett eget företag, presenterar i dag sin första smartphone. Vaio Phone är en ny Android-telefon som erbjuder medelmåttiga specifikationer för ett oväntat högt pris.

 

HTC finslipar One-serien med nya One M9

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_m9_pressbild

HTC fortsätter finslipa One-serien genom att introducera årets stora flaggskepp. HTC One M9 har ett helt nytt inre men behåller föregångarens yttre design. På telefonens framsida finns fortfarande en fem tum Full HD-upplöst skärm men baksidan bjuder nu på en ny kamera som ökar kamerans upplösning från 4 till 20 megapixlar.

 

Nya läckta bilder avslöjar namn och design för Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_S6

Med två dagar kvar till presentation får vi se en ny bild på Galaxy S6 och S6 Edge läcka ut från en officiell källa. Bilder på verkliga exemplar dyker också upp, vilket betyder att vi nu kan vara ganska säkra på hur Samsungs nya telefoner ser ut. De enda kvarstående frågetecknen kring Samsungs nya modeller har med specifikationer och mjukvara att göra.

 

Solpanel inbyggd i pekskärm kan ersätta eluttaget

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Kyocera_strom

Ny solcellsteknik kan byggas in i allt från små telefoner till surfplattor och bärbara datorer. Laddning via eluttaget kan bli en del av historien för energisnåla produkter. Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera bekräftar att en prototyp av den första telefonen som använder tekniken kommer att visas på MWC-mässan i mars.

 

Inför MWC 2015 – vad vi har att vänta från världens största mobilmässa

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

MWC2013

På söndag blir det äntligen dags för Mobile World Congress i Barcelona. Då presenteras några av branschens största nyheter och NordicHardware kommer vara på plats för att klämma på årets stora nyheter och uppstickare. Så här några dagar innan går vi igenom vad vi har att vänta från mässan och dess många utställare.

 

Pebble Time är smart klocka med e-papperskärm i färg och röststyrning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Pebble_Time

Efter 2012 års dundersuccé introducerar i dag Pebble sin första stora uppdatering av sin smarta klocka för Ios och Android. Pebble Time introduceras som en ny smart klocka med inbyggt stöd för röststyrning och en e-papperskärm i färg. Som vanligt sker lansering genom gräsrotsfinansiering på Kickstarter.

 

Ny batteriteknik kan ladda smartphone på en minut

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Batteri_StoreDot

StoreDot är en ny batteriteknik med sina rötter i Alzheimers-forskning som utlovar laddningstider för smartphones på en minut. Tekniken använder nanopartiklar för att snabbt lagra energi och driva en smartphone under långa perioder. Utan bekräftade smartphonetillverkare återstår det att se om företaget kan ta sig till konsumenter.

   

HTC One M9 detaljerad i pressbilder - Vi jämför specifikationer med HTC One m8

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_m9_pressbild

HTC One M9 dyker nu upp i vad som kan vara de första läckta pressbilderna från tillverkaren. En silver/guld färgad version visas för första gången och telefonens specifikationer bekräftas av ytterligare en källa. Med mindre än en vecka kvar till presentation börjar vi nu få en bra bild av vad vi kan vänta av HTC:s flaggskepp.

   

Den första bilden på Samsungs rundade Galaxy S6

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_S6_T-Mobile

Den amerikanska teleoperatören T-Mobile publicerar i dag en bild på Samsungs kommande Android-flaggskepp. Telefonen på bilden har en skärm med en rundad skärm. Frågan är nu om det är Galaxy S6 vi ser på bild eller om det är Galaxy S6 Edge? En sak är i alla fall säker: någon version av Galaxy S6 kommer att ha en rundad skärm.

   

Åtta CPU-kärnor, ny GPU och LTE Advanced i Qualcomms nya och billiga smartphonechipset

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qualcomm_nya_chipset

Qualcomm introducerar avancerade funktioner till billiga processorchipset. Snapdragon 400-serien dubblerar antalet processorkärnor och får nya grafikprocessorer medan Snapdragon 600-serien äntligen får stöd för UHD-inspelning. Årets billiga smartphones kan bli både avancerade och kraftfulla.

   

Mediateks nya mobilprocessor först i världen med slow motion inspelning i 480 fps

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

480fpsProcessortillverkaren Mediatek är mest kända för sina budgetinriktade kretsar för smartphones och andra mobila produkter. Företagets kommande krets MT6795 är däremot ett riktigt kraftpaket och utlovar med en åttakärnig ARM-arkitektur på frekvenser upp till 2,2 gigahertz världens första mobiltelefoner med 480 fps videoinspelning.

   

Lagom till sin Galaxy S6-lansering utser Samsung 2015 som det trådlösa laddningens år

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_wireless_charging

2015 blir den trådlösa laddningsteknikens största år, enligt Samsung. Billigare komponenter som har stöd för fler standarder gör att tekniken äntligen har möjlighet att bli lätt att använda och tillgänglig på fler allmänna platser. Med många positiva ord från företaget är det troligt att många nya smartphones från företaget får stöd för tekniken i år.

   

LG G Watch Urban - Koreanska telefonjätten satsar på stilren smartklocka

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

WatchUrbanLG har redan idag en av de mest spännande smarta klockorna på marknaden med sin LG G Watch R. Smartklockan har med sitt runda klockhus blivit en av de mest omtalade modellerna hittills och nu spinner LG vidare på framgångarna genom att presentera G Watch Urban - en mer stilren variant som ska visas upp närmare på MWC 2015.

   

HTC One M9 och One M9 Plus - Allt om HTC:s nya flaggskeppstelefoner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_infor_MWC8

HTC One M9 och One M9 Plus sägs vara redo för presentation om ett par veckor. Vi har samlat alla rykten om de två telefonerna, för att reda ut vad det är vi har att vänta från HTC under det kommande året. Vad blir de stora skillnaderna mellan One M9 och föregångare och vilka egenskaper ger Plus-varianten sitt namn?

   

Detta sägs vi kunna vänta oss av Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Galaxy-S6-banner

Samsungs nästa flaggskepp kan bli företagets största uppdateringen av S-serien sedan dess skapelse år 2010. Rykten pekar på att Samsungs nästa telefon byter plast mot metall, Snapdragon mot Exynos, TouchWiz mot något nytt och en skärm mot tre. Här sammanfattar vi alla rykten inför nästa månads stora presentation.

   

Nu kan du testa Windows 10 Technical Preview på din Lumia smartphone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

windows_10_technical_preview

Windows 10 Technical Preview kommer till smartphones. Nu kan du som är intresserad och har rätt telefon testa Microsofts nya operativsystem, före alla andra. Microsoft varnar dock att operativsystemet är tidigt i sin utvecklingsfas och att det har flera kända problem. Vad riskerar man inte för att vara ett halvår före alla andra?

   

Undersökning avslöjar hur Svenska smartphone-priser skenat de senaste 5 åren

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

smatphonemarknaden

NordicHardwares undersökning av svenska smartphonepriser visar att priserna på marknadens dyraste modeller skjutit i höjden de senaste fem åren. I genomsnitt kostar nu en smartphone av flaggskeppsmodell 14 procent mer än år 2010. Samtidigt har nya typer av smartphones introducerats och sålts med ännu högre priser än marknadens redan dyra flaggskepp. 

   

Världens första Ubuntu-telefon lanseras nästa vecka – teleoperatören Tre samarbetar

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

Canonical_Ubuntu

Nu lanserar den spanska elektroniktillverkaren BQ en budgetsmartphone med Ubuntu som förinstallerat operativsystem. Den blir världens första telefon att använda det operativsystem som varit i utveckling i minst två års tid. Även svenska kunder kan snart köpa ett exemplar av den genom teleoperatören Tre.

   

Sony avslutade 2014 med kvartalsvinst efter Xperia-rekord och fin PS4-försäljning

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Sony_Xperia_familj

Sonys försäljning av smartphones fortsätter sin stadiga uppgång och överstiger elva miljoner levererade exemplar för första gången. Trots den goda försäljningen fortsätter företaget att visa negativa siffror för året. Med kraftigt ökande försäljning inom mobila kamerasensorer finns ändå hopp för framtiden.

   

Ny teknik kan ge dubbel batteritid i smartphones - Ska användas i Project Ara

Smartphones

Skriven av Aron Larsson

Batteritid är ett konstant orosmoln för många. SolidEnergy utlovar en ny typ av batteriteknik som har potential att dubblera batteritiden på smartphones och smarta klockor. Till skillnad mot många lockande framtidsprodukter sägs företagets nya kompakta batteriervara redo för lansering redan nästa år i modultelefonen Project Ara.

   

Samsung Galaxy S6 kan dyka upp med böjd OLED-skärm och rekordhög prislapp

Smartphones

Skriven av Redaktionen

Samsung_Note4EdgeKoreanska smartphonejätten Samsung har nya produkter på väg och nu ryktas tillverkaren ta i från tårna när man i början av mars tillkännager nya produkter. På menyn sägs vi hitta inte bara nya flaggskeppet Galaxy S6 utan även en Edge-modell av samma telefon med böjd OLED-skärm - både modellerna sägs dock få rekordhöga prislappar.

   

Sida 1 av 22

Våra köprekommendationer
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed