Nordichardware Logo


Både Android och Windows 10 i smartphone från Elephone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Elephone_Windows_Android

Vi är alltid på utkik efter nya företag på smartphonebranschen och blir extra intresserade när en ny telefon dyker upp med nya egenskaper och komponenter. Den kinesiska smartphonetillverkaren Elephone ser ut att ha en intressant telefon på ingång. Den hittills namnlösa produkten har imponerande specifikationer och sägs köra både Android och Windows 10.

 

Vi plockar upp designtelefonen Huawei P8 i ny video

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_video_2

För att lyckas på smartphonemarknadens övre halva behövs imponerande industridesign. Man kan i alla fall dra den slutsatsen om man kollar på de modeller som säljer bäst i Sverige. Den kinesiska elektroniktillverkaren Huawei förstår detta och satsar hårt på industridesign med nya Huawei P8. Vi har tagit en titt på telefonen och den låda som den säljs i.

 

Ikea storsatsar på trådlös laddning - bordslampor och möbler som laddar din telefon

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IkeaLaddningQiIkea är inte bara Sveriges utan ett av världens största varumärke och när möbeljätten nu ger sig in på marknaden för trådlös laddning är det på bred front. Ikea har nu avslöjat mer detaljer kring sin satsning där man visat upp bilder på bland annat bordslampor och separata laddstationer för att trådlöst hjälp dig att ladda din smartphone och andra produkter.

 

Sony Xperia Z4 presenteras i Japan, framtiden i Europa oklar

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_z4

Sonys nya flaggkeppstelefon är här! Xperia Z4 introducerades av den japanska elektroniktillverkaren tidigare i dag. Som väntat erbjuder den nya modellen flera nya specifikationer. Konstigt nog har dock Sony inga planer på att introducera telefonen i andra länder än Japan. Framtiden för Sony-flaggskepp i Europa ser nu oklar ut.

 

Vi klämmer på Huawei P8 och pratar om gigantiska P8 Max

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_Max

Nu har vi tagit en första titt på Huaweis nya flaggskeppstelefon på Android-marknaden. Huawei P8 har bra specifikationer i ett tunt format och har som målsättning att konkurrera med de bästa på smartphonemarknaden. Vi klämmer på den nya telefonen och pratar om dess nya funktioner och om dess gigantiska syskon i en ny video.

 

Huawei avtäcker gigantiska P8 Max på 6,8 tum

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

p8_max

På plats på Huaweis presskonferens i London har vi fått se en storebror till den nylanserade P8, som får namnet P8 Max. Den nya telefonen gör skäl för sitt namn med en enorm skärm som mäter in på inte mindre än 6,8 tum på diagonalen.

 

Huawei fokuserar på premiumdesign med nya P8

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_P8_2

Huaweis nya Android-flaggskepp har anlänt. Huawei P8 är en uppföljare till förra årets Huawei Ascend P7 som skeppas med en 5,2 tum skärm och Huaweis egna HiSilicon 930-chipset. De nya komponenterna omges av en ny industridesign i aluminium och glas som mäter 6,4 millimeter i tjocklek. Detta gör Huaweis nya telefon till en av branschens tunnaste.

 

Sony Xperia Z3 Neo närmar sig lansering och Xperia Z4 sägs få helt ny design

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_z3

Läckor som pekat på Sony har en ny smartphone på väg kallad Xperia Z4 har varit delvis felaktiga. Telefonen vi sett så många gånger kallas egentligen Xperia Z3 Neo, enligt nya uppgifter. Sony planerar att introducera Xperia Z4 som en ny modell med en helt ny industridesign senare i år eller tidigt nästa år medan Z3 Neo troligen lanseras om bara några månader.

 

Läderlappen LG G4 avslöjad i läckt produktsida - kan beställas med bakstycke i äkta läder

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

LG-G4_leatherLG G4 kommer att lanseras den 28 april och blir den koreanska tillverkarens nya flaggskepp på smartphonemarknaden. Men redan veckor innan den officiella lanseringen läcker nu fullständiga detaljer om telefonen ut på internet. LG G4 får en högupplöst 5,5 tums skärm samte en lätt böjd design där konsumenter kan välja ett bakstycke i äkta läder.

 

HTC One M9 Plus - Större skärm och duokamera i ny version av flaggskeppet M9

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_M9_Plus

HTC presenterar en ny smartphone som väntas bli dyrare än det senaste flaggskeppet One M9. HTC One M9 Plus har en större och högre upplöst skärm än sitt syskon, återintroducerar Duo Camera men med hög upplösning och blir HTC:s första smartphone med fingeravtrycksläsare på framsidan. Nu återstår det bara att se om den kommer till Europa.

 

LG G4 bekräftas som nytt flaggskepp, presenteras 28 april

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_inbjudan

LG:s nästa Android-flaggskepp i smartphoneformat kommer att presenteras den 28 april. Detta bekräftar LG i en inbjudan till pressen. Den kommande produkten kommer utrustad med en ny kamera med ett bländartal på f/1,8 och Android Lollipop sägs få ett nytt överliggande gränssnitt kallat LG UX 4.0.

 

Galaxy S6 Edge förlorar mot Iphone 6 Plus i nytt böjtest - Samsung slår tillbaka

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

GalaxysS6EdgecrackSamsungs nya flaggskepp Galaxy S6 Edge är tillsammans med sin namne Galaxy S6 de första telefonerna från den koreanska tillverkaren som tillverkats i metall och glas. Samsung har haft stort självförtroende vad gäller sin nya industridesign och hånat konkurrenten Apple efter dess "bendgate" fadäs. Men nya böjtester får Samsung på defensiven.

 

Förra årets flaggskepp får nytt liv med HTC One M8s - Ny kamera och större batteri

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_M8

HTC One M8 lanserades 2014 som HTCs flaggskepp för året och fick ett positivt mottagande från pressen, med ett undantag. Telefonens fyra megapixelkamera var inte så bra som många hoppats. Nu uppdateras telefonen med en ny kamera, en ny processor och ett större batteri men billigare komponenter som troligen kan hålla priset långt under nya One M9.

 

Samsung Galaxy S6 Edge badar i vattenskål och klarar sig oväntat bra

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_s6_edge_vatten

Förra året presenterades Samsung Galaxy S5 med en vattentät design. I år har Samsung valt att inte inkludera den egenskapen i Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge. De två nya telefonerna klarar officiellt sett inget vatten över huvud taget. Det stoppar inte en Youtube:are från att ta ett exemplar av Galaxy S6 Edge och lägga det i en vattenskål.

 

Huawei Watch dyker upp i svensk butiklistning - Stilrenhet kommer till ett pris

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei_Watch_sverige

När Huawei presenterade sin första Android Wear-klocka på MWC-mässan i början av mars, hade företaget ingen som helst aning om hur mycket den kan komma att kosta. Nu börjar den svenska återförsäljaren Conrad ta emot förbeställningar för klockan. Med ett pris på 4 650 kronor ser Huawei Watch ut att bli Android Wear-marknadens dyraste klocka hittills.

 

Då är det bäst och billigast att köpa ny smartphone - Spara en tusenlapp på 4 veckor

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Smartphone_prisutveckling_huvud

Vill man ha det hetaste och senaste från smartphonemarknaden får man betala för det. Är man lite kyligare kan man vänta tills priserna sjunkit och spara en slant. Vi har rett ut när den bästa tiden är för att köpa ny flaggskeppstelefon är och när du får ut mest av dina pengar. I vissa fall kan du spara 1 000 kronor på en månad.

   

ZTEs nya Android-smartphone har aluminium/glasdesign och Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

ZTE_Nubia_Z9

Den kinesiska elektroniktillverkaren ZTE försöker skapa uppmärksamhet med sitt nya Android-flaggskepp. ZTE Nubia Z9 Max har imponerande specifikationer, potentiellt god indutridesign och en 5,5 tum skärm. Nubia Z9 Mini är en mindre model som behåller många av storebroderns egenskaper, bland annat ett batteri på 2 900 milliamperetimmar.

   

Samsung Galaxy S6 rivs ner i sina beståndsdelar - batteribyte blir en påkostad historia

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Samsung-Galaxy-S6-teardown-images717Samsung höjde mångas ögonbryn när man i början av mars presenterade nya smartphoneflaggskeppet Galaxy S6 med ett chassi i metall och glas. Den nya och betydligt mer påkostade chassidesignen kommer bokstavligt talat till ett pris men kan också visa sig med föra ytterligare merkostnader när det avslöjas att ett på pappret enkelt batteribyte kan bli kostsamt.

   

Microsoft utvecklar Windows 10 för Android-telefoner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Windows_10_Xiaomi

Skillnaderna mellan Android- och Windows Phone-telefoner är inte stora. Med rätt mjukvara skulle man rent teoretiskt kunna köra Microsofts operativsystem på vilken Qualcomm Snapdragon-driven produkt som helst. Microsoft är nu redo att närma sig denna dröm. Företaget samarbetar med kinesiska Xiaomi för att ta Windows 10 till Android-telefonen Mi 4.

   

Fujitsu visar vattenkylning för mobilen och surfplattan

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

fujitsu_vattenkylning

Fujitsu vill kyla framtidens mobiltelefoner och surfplattor med ett vattenburet kylningssystem. Systemet är en millimeter tjockt och sägs vara lätt att bygga in i mobila enheter. Trots företagets förhoppningar om att få bygga komponenter för framtidens smartphones är andra applikationer mer sannolika. Mobila speldatorer och VR?

   

Nu kommer Android 5.0 ”Lollipop” till Sony Xperia Z3 och Z3 Compact

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

sony_android5_z3_2

Efter en lång väntan är det äntligen dags för en stor uppdatering av Sony Mobiles flaggskeppsprodukter från 2014. Både Sony Xperia Z3 och Z3 Compact får uppdateringar till Android 5.0.2 Lollipop. Uppdateringen introducerar nya funktioner och ett nytt användargränssnitt med Sonys anpassningar.

   

Cortana kommer till Ios och Android senare i år, får teknik från AI-projekt

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Cortana_ios_android

Microsofts röstassistent, Cortana, kommer till både Ios- och Android-enheter senare i år. Företaget fortsätter bredda sin verksamhet för att erbjuda sina tjänster till användare av många olika operativsystem. I samband med lanseringen av Cortana för nya plattformar sägs röstassistenten få teknik från ett forskningsprojekt om artificiell intelligens.

   

Vaio introducerar sin första smartphone, Vaio Phone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Vaio_phone_topp

Inte för att vi behövde en till men nu har vi i alla fall ytterligare en tillverkare av smartphones. Sony:s gamla varumärke Vaio, som numera är ett eget företag, presenterar i dag sin första smartphone. Vaio Phone är en ny Android-telefon som erbjuder medelmåttiga specifikationer för ett oväntat högt pris.

   

HTC finslipar One-serien med nya One M9

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_m9_pressbild

HTC fortsätter finslipa One-serien genom att introducera årets stora flaggskepp. HTC One M9 har ett helt nytt inre men behåller föregångarens yttre design. På telefonens framsida finns fortfarande en fem tum Full HD-upplöst skärm men baksidan bjuder nu på en ny kamera som ökar kamerans upplösning från 4 till 20 megapixlar.

   

Nya läckta bilder avslöjar namn och design för Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_Galaxy_S6

Med två dagar kvar till presentation får vi se en ny bild på Galaxy S6 och S6 Edge läcka ut från en officiell källa. Bilder på verkliga exemplar dyker också upp, vilket betyder att vi nu kan vara ganska säkra på hur Samsungs nya telefoner ser ut. De enda kvarstående frågetecknen kring Samsungs nya modeller har med specifikationer och mjukvara att göra.

   

Solpanel inbyggd i pekskärm kan ersätta eluttaget

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Kyocera_strom

Ny solcellsteknik kan byggas in i allt från små telefoner till surfplattor och bärbara datorer. Laddning via eluttaget kan bli en del av historien för energisnåla produkter. Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera bekräftar att en prototyp av den första telefonen som använder tekniken kommer att visas på MWC-mässan i mars.

   

Inför MWC 2015 – vad vi har att vänta från världens största mobilmässa

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

MWC2013

På söndag blir det äntligen dags för Mobile World Congress i Barcelona. Då presenteras några av branschens största nyheter och NordicHardware kommer vara på plats för att klämma på årets stora nyheter och uppstickare. Så här några dagar innan går vi igenom vad vi har att vänta från mässan och dess många utställare.

   

Pebble Time är smart klocka med e-papperskärm i färg och röststyrning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Pebble_Time

Efter 2012 års dundersuccé introducerar i dag Pebble sin första stora uppdatering av sin smarta klocka för Ios och Android. Pebble Time introduceras som en ny smart klocka med inbyggt stöd för röststyrning och en e-papperskärm i färg. Som vanligt sker lansering genom gräsrotsfinansiering på Kickstarter.

   

Ny batteriteknik kan ladda smartphone på en minut

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Batteri_StoreDot

StoreDot är en ny batteriteknik med sina rötter i Alzheimers-forskning som utlovar laddningstider för smartphones på en minut. Tekniken använder nanopartiklar för att snabbt lagra energi och driva en smartphone under långa perioder. Utan bekräftade smartphonetillverkare återstår det att se om företaget kan ta sig till konsumenter.

   

HTC One M9 detaljerad i pressbilder - Vi jämför specifikationer med HTC One m8

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

HTC_One_m9_pressbild

HTC One M9 dyker nu upp i vad som kan vara de första läckta pressbilderna från tillverkaren. En silver/guld färgad version visas för första gången och telefonens specifikationer bekräftas av ytterligare en källa. Med mindre än en vecka kvar till presentation börjar vi nu få en bra bild av vad vi kan vänta av HTC:s flaggskepp.

   

Sida 1 av 23

Våra köprekommendationer
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed