Nordichardware Logo


Oneplus 2 lanseras med USB Type-C och Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Oneplus2Oneplus 2 plockar nu upp mateln på Android-marknaden efter fjolårets succéartade lansering av Android-telefonen Oneplus One. Med kraftfulla komponenter och en pressad prislapp tog Oneplus One marknaden på sängen och nu kommer uppföljaren som tillverkaren själva kallar en "flaggskeppsdödare" med sikte på toppmodeller från bland annat Samsung och Apple.

 

Half Life portat till LG G Watch - Så spelar du Half Life på Android Wear

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

HLAndroidWearHalf Life är ett av de mest ikoniska PC-spelen någonsin och spelare världen över väntar fortfarande otåligt på den tredje upplagan av spelet. Tills dess kan man alltid ge sig på ursprungstiteln och med drygt 17 år på nacken visar det sig att spelet numera går att installera och spela på din smarta klocka.

 

Znaps använder magneter för att säkra din smartphone vid laddning

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

znapsZnaps är en av de minsta produkterna på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter men också en av de som lovar att spara dig mest pengar. Den magnetiska laddningsadapter är en mobil version av Apples kritikerrosade magsafe-kabel som med hjälp av magneter ska skydda din telefon från oavsiktliga svanhopp vid laddning.

 

Ljudföretaget Marshall visar smartphone med dubbla hörlursportar

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Telia_Marshall_717

I samarbete med den svenska teleoperatören Telia presenterade i går förstärkartillverkaren Marshall sin första smartphone. Telefonen imponerar knappast med några häftiga specifikationer men erbjuder dubbla högtalare, dubbla hörlursportar, ett fysiskt hjul för volymkontroll och en extra fysisk knapp som låter användare anpassa telefonens ljud.

 

Oneplus 2 har samma överhettande processor som många konkurrenter, enligt HTC-chef

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

OnePlus_2

Inför lanseringen av OnePlus 2 har den kinesiska tillverkaren skrytit om att man använder en ny version av Qualcomms Snapdragon 810-chipset kallad version 2.1. Nu påpekar HTC-chefen Jeff Gordon att de flesta konkurrenter använder precis samma chipset. Till och med företagets eget flaggskepp, HTC One M9, använder exakt samma krets.

 

Commodore PET blir smartphone med Android och Amiga-emulator

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

pet_banner

Den klassiska hemmadatorn Commodore PET är borta sedan länge och det finns inte mycket kvar av det ursprungliga företaget, men varumärket lever vidare i moderna nyanpassningar. Nu återuppstår hemmadatorn i en ny, lite oväntad form; en 5,5-tums Android-telefon.

 

Samsung utvecklar 11K-skärm för mobiltelefoner - ska vara klar 2018

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

amoled

Redan vid 2 560 x 1 440 pixlar har en modern mobiltelefon gått långt bortom en nivå där det mänskliga ögat kan urskilja enstaka pixlar, men ännu har vi inte sett slutet på upplösningsexplosionen. Samsung arbetar nämligen på en ny skärm med 11K-upplösning som ska bli färdigställd till år 2018.

 

Finska Nokia, inte Microsoft, bekräftar smartphoneplaner

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Nokia_smartphone

Efter flera års väntan har det finska företaget Nokia nu planer på att återintroducera Nokia som varumärke för smartphones. Tanken är att Nokia ska designa nya smartphones och ge den dess namn men att något annat företag får stå för tillverkningen, marknadsföringen, försäljningen och kundsupporten. Lansering? Tidigast nästa år.

 

Oneplus 2 har 10 procent större batteri – men är mindre än sin föregångare

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Oneplus_Two_battery

Nya detaljer om den kommande Android-telefonen Oneplus 2 avtäcks. På Reddit bekräftar tillverkaren att den kommande modellen kommer att säljas med ett 10 procent större batteri, trots att telefonen är mindre än sin föregångare. Detta kan ge längre batteritid eller balansera upp för en mer högupplöst skärm.

 

Nokia går i graven när Microsoft sparkar 7 800 anställda och skriver av 65 miljarder kronor

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_Lumia_dod

Motsvarande knappt 65 miljarder kronor och arvet av telefontillverkaren Nokia går i graven när Microsoft väljer att skriva av sitt köp av det finska företaget och sparka 7 800 anställda. Nyheten markerar slutet för en av historiens största telefontillverkare men Microsoft har inga planer på att lägga ner all sin smartphoneutveckling.

 

Svenska mobilpriser i hela EU med start 2017 – roaming går i graven

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

EU_telefon_roaming

Höga mobilkostnader när du är på semester i Danmark eller Spanien är snart historia. Ett nytt beslut från Europeiska Kommissionen säger att inga teleoperatörer får ta ut roamingkostnader för någon tjänst inom EU. Beslutet betyder att data, röstsamtal och SMS måste kosta lika mycket i Madrid som det gör i Örebro.

 

Sony Xperia Z3 Compact-uppföljare sägs få Full HD-skärm och högupplösta kameror

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3_Compact

Sony Xperia Z3 Compact har hyllats som en av Android-marknadens bästa telefon. Särskilt populär har den varit i Sverige eftersom den erbjuder hög prestanda i ett relativt litet format. Nu tror vi att vi ser de första detaljerna läcka ut om en uppföljare. Enligt ryktet får den nya modellen en högupplöst skärm och en frontmonterad 12,8 megapixelkamera.

 

Copyswede vinner mobiltvist i hovrätten – sex gånger högre ersättning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Copyswede

Sagan fortsätter med ännu en dom relaterad till privatersättning där Copyswede står på den rätta sidan av lagen. Efter att Sony Mobile överklagade en fällande dom från Lunds tingsrätt har nu också Hovrätten över Skåne och Blekinge kommit fram till att det är Copyswede som har rätt. Samtidigt höjs avgiften med sex gånger från 50 öre till 3 kronor per gigabyte.

 

Trådlös laddning blir tre gånger snabbare med ny Qi-standard

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Qi_charger_717

En av världens mest populära standard för trådlösa laddning håller på att genomgå en av sin största uppgradering någonsin. Standarden som är populära för många olika typer av mobila produkter kommer snart kunna skicka upp till 15 watt energi och därmed kunna ladda en smartphone till 60 procent på 30 minuter, utan kabel.

 

Meizu MX4 lanseras i morgon som Europas första flaggskeppstelefon med Ubuntu

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Meizu-MX4-Ubuntu-Edition-1

Svenskar tenderar att köpa dyra smartphones. Därför är det lite extra intressant att se ett nytt operativsystem ta sig in i marknadens övre segment. Detta är precis vad vi bjuds på i dag. Canonicals Ubuntu för smartphones kommer till Europa efter många års väntan i form av en dyr men kapabel smartphone kallad Meizu MX4.

 

OnePlus 2 använder ny version av Snapdragon 810 – sägs vara fri från överhettning

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

OnePlus_2

OnePlus andra smartphone är på väg till marknaden! OnePlus 2 väntas lanseras under årets andra hälft och nu får vi en första bekräftad detalj om den kommande produkten. Qualcomm kommer att stå för processorn även i den kommande modellen och denna gången är det en sval version av Snapdragon 810 som gäller.

   

Sony visar första Xperia med 1440p-skärm – fortsätter förvirra med namn på flaggskepp

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z4v_717

Sony Xperia Z4 lanserades nyligen i Japan, Xperia Z3+ lanseras snart i Sverige och Xperia Z4v presenterades nyligen i USA. Skillnaderna mellan de olika modellerna är få men en viktig sak att veta är att Xperia Z4v blir Sonys första smartphone med QHD-upplöst skärm men att modellen troligen aldrig kommer att lanseras i Sverige.

   

Android M Developer Preview finslipar världens mest populära mobila operativsystem

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Android_M

En ny version av Android är på väg och Google presenterade i dag en testversion av operativsystemet. Android M Developer Preview lanseras i dag inför sin lansering senare i år. I den nya versionen har Android fokuserat på kvalitet och grundläggande funktioner och system för att förbättra användarupplevelsen.

   

Samsung patenterar Android- och Windows-telefon som kan bli bärbar dator

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_patent

En patentansökan hos den amerikanska patentmynidgheten visar Samsungs plan för en smartphone som drivs av både Android och Windows och som kan transformeras till en bärbar dator. När telefonen är dockad kan den agera som både trackpad och extern skärm, samtidigt som den driver datorns användargränssnitt med sin processor.

   

Sony Xperia Z3+ presenteras som Europas Z4 - Kraftfullare och tunnare

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Xperia_Z3plus

Sony uppdaterar Z-familjen genom att introducera en europeisk variant av Xperia Z4. Den nya modellen har en ny tunnare design, en ny frontmonterad kamera och ett kraftfullare inre. Skillnaderna är inte många men Sony hoppas kunna locka kunder genom att erbjuda en actionkamera utan extra kostnad.

   

Samsung Galaxy S6 är lika kraftfull som 5 stycken Playstation 2-konsoler

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

GalaxyS6_PS2Utvecklingen på elektronikmarknaden går i rasande takt och våra produkter blir bara kraftfullare för var dag som går. När ExpertsChange presenterar en grafisk överblick på utvecklingen inom beräkningskraft de senaste 50 åren finns det fler häftiga jämförelser. Som att det går fem PS2-konsoler på en Galaxy S6-smartphone eller två Iphone 4 på varje Apple Watch.

   

Microsoft vill kringgå teleoperatörer – ska ge snabba uppdateringar för Windows 10 Mobile

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_windows_phone_uppdatering

Microsoft vill göra om sitt uppdateringssystem för smartphones. Uppdateringar för Windows 10 Mobile ska inte längre skickas ut genom teleoperatörer. Microsoft ska istället ha full kontroll över dem för att kunna skicka ut fler uppdateringar på kortare tid och göra det lättare för dem att nå upp till sitt månadsmål för uppdateringar.

   

Samsungs runda smartklocka försenas – sägs visas tillsammans med Galaxy Note 5

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_gear

Samsung gör en nysatsning på smarta klockor. Efter ett flertal lanseringar som varken imponerat på pressen eller konsumenterna sägs företaget uteckla en helt ny produkt. Föregångarnas fyrkantiga skärmar sägs bland annat ersättas av en rund skärm. Nu sägs klockan ha blivit försenad och vara redo för presentation i höst.

   

Huawei sägs bygga Nexus-telefon med Snapdragon 810

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Google_Nexus_6

Googles sjunde Nexus-telefon kan komma att tillverkas av det kinesiska företaget Huawei, enligt analytiker. Skulle ryktet stämma blir det smartphoneseriens fjärde tillverkarbyte och med Googles höga krav på mjukvara och kryptering kan samarbetet bli minst sagt intressant.

   

Svenska priser för LG G4 bekräftade – läderbaksida kostar extra

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_pris

LGs kommande Android-flaggskepp har fått sitt svenska rekommenderade pris. Som väntat blir det högre än priset för LG G3 vid dess lansering men lägre än många konkurrenter. Som väntat kostar också läderversionen av telefonen 500 kronor extra, utan att ha bättre specifikationer eller funktioner.

   

Smartphonetillbehör förvandlar radiovågor till längre batteritid

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Nikola_Labs

Ett nystartat företag från Ohio, USA, presenterar ett skal till Iphone 6 som sägs förlänga telefonens batteritid med 30 procent. Skalet sägs fånga onödiga radiovågor från telefonen för att ladda dess inbyggda batteri. Företaget ska satsa på gräsrotsfinansiering för att få ut sin produkt på marknaden men det finns vissa som är skeptiska till tekniken.

   

Hovrättens dom: Copyswede har rätt att ta ut avgift för Iphone

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Copyswede_Iphoen

Turerna kring Copyswede och Iphone fortsätter när Svea Hovrätt beslutar att telefonen omfattas av ersättningsavgift. Domen säger inget om hur hög avgiften kommer att vara men bestämmer alltså att Copyswede har rätt att ta ut den. Med dagens dom i hovrätt ser det mer troligt ut att alla telefoner får avgiften i framtiden.

   

PTS drar i nödbromsen, tågtrafik prioriteras när 900 MHz-statsning försenas

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

Tag_SJ

900 megahertz-bandet kommer troligen inte bli tillgängligt för de svenska teleoperatörerna till den grad som tidigare väntat. Post- och telestyrelsen föreslår nu att datumet för nya regler för bandet flyttas fram 12 månader. Förklaringen är de svenska tågoperatörerna som inte haft tillräckligt mycket tid att ersätta sin utrustning.

   

LG introducerar G4 som nytt flaggskepp med läderbaksida

Smartphones

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_forsta

LGs nya flaggskepp är här! LG G4 är namnet på det sydkoreanska företagets nya jätte på smartphonemarknaden. Den nya modellen behåller många av sin föregångares egenskaper men erbjuder också flera stora nyheter. Kameran har fräschats upp, skärmen har uppdaterats och telefonens baksida kan nu täckas av läder.

   

Smartphones med 4K-upplösning kommer i år - når rekordhög pixeltäthet på 700 pixlar per tum

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

smartphone_screen

Smartphonemarknaden växer så det knakar och under 2015 vänta vi nå ännu en teknisk milstolpe. Enligt IHS kommer vi under året se de första smartphonemodellerna med 4K-upplösta skärmar där en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar ska leverera rekordhög pixeltäthet på över 700 pixlar per tum.

   

Sida 1 av 24

Våra köprekommendationer


Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed