Nordichardware Logo


Microsoft dumpar varumärkena Nokia och Windows Phone i framtida produkter

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Smartphones/Lumia_1020/fullimages/Lumia_1020_disp1.jpg

Tillsammans med Nokias mobildivision köpte också Microsoft att i viss utsträckning fortsätta Nokia-varumärket till sina mobiltelefoner. Enligt nya uppgifter verkar Microsoft dock vara på väg ifrån sina existerande varumärken, och planerar att sluta använda både Nokia och Windows Phone framöver.

 

Iphone 6 Plus, Galaxy Note 4, Ascend Mate 7, G3 - Vilken ska du välja?

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IP6_Alpha_Z3_compact_717Apple satsar för första gången på två olika storlekar i sin Iphone-familj och störst av dem alla är Iphone 6 Plus. Med sin 5,5 tum stora skärm är det en osedvanligt stor Apple-telefon som landar i det så kallade phablet-segmentet där vi nu passat på att jämföra telefonen med konkurrenterna Galaxy Note 4, Ascend Mate 7 och G3.

 

Iphone 6, Xperia Z3 Compact och Galaxy Alpha - Vilken ska du välja?

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

IP6_Alpha_Z3_compact_717Apple lanserade under gårdagskvällen sin nya smartphone Iphone 6 och det i två olika storlekar. Iphone 6 med 4,7 tums skärm är den mindre av de två och som får riktigt tuff konkurrens av nya modeller från Samsung och Sony. Häng med när vi ger våra intryck och jämför med Galaxy Alpha samt Xperia Z3 Compact.

 

Samsungs nya klocka Gear S blir fristående telefon med Tizen

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_gear_s

Alla de nya smarta armbandsur som presenterats av elektronikjättarna de senaste månaderna har två saker gemensamt - de kör alla Android Wear, och de är samtliga beroende av mobiltelefoner. Men Samsungs nya klocka bryter den trenden, och fungerar som en fristående telefon med Tizen.

 

Googles modulära smartphone Project Ara får skräddarsydd systemprocessor

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ProjectAraGoogles arbete med den modulära och uppgraderingsbara telefonen Project Ara fortsätter och nu har företaget nått ytterligare en viktig milstolpe. Google ska tillsammans med kinesiska processortillverkaren Rockchip utveckla en en helt ny systemprocessor för telefonen - skräddarsydd för dess modulära design.

 

Sharps nya mellanklasstelefon får 5-tumsskärm med ultratunna ramar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

sharp_aquos_crystal

Som en tillverkare av både skärmpaneler och konsumentelektronik har Sharp nu visat upp en ny mobiltelefon riktad mot mellanklassen. Telefonen får namnet Aquos Crystal, och kommer i ett slimmat paket med en 5-tumsskärm som omges av ett par ovanligt tunna ramar.

 

Nexus 6 kan få 5,2 tums skärm med 2 560 x 1 440 pixlar och kraftfull CPU

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Nexus6Google kommer troligtvis att lansera en ny officiell Android-smartphone inom den närmaste månaden och nu talar det mesta för att Nexus 6 blir ett riktigt prestandamonster. Enligt läckta prestandatester blir det en Snapdragon 805 processor som driver en rejält högupplöst skärm på 5,2 tum.

 

Microsoft övertalar HTC att satsa på Windows Phone - Kritikerrosade One M8 tar täten

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_one_m8_WP

Microsoft jobbar vidare med att få ut sitt mobila operativsystem Windows Phone 8.1 till fler nya enheter, och bland annat har man åter fått med HTC på tåget. Företaget planerar nämligen att släppa en Windows-baserad variant av flaggskeppet One M8, och en ny läcka listar dess specifikationer.

 

Lenovo visar nya bilder på kommande prestandatelefonen Vibe Z2 Pro

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Lenovo_vibe_z2_pro

Kinesiska Lenovo fortsätter sina satsningar för att konkurrera på smartphonemarknaden och förbereder en ny flaggskeppsmodell tänkt att tampas med de vassaste modellerna från Samsung, LG, HTC och Sony. I ett nytt videoklipp får vi se en förhandstitt på den nya monstertelefonen Vibe Z2 Pro med WQHD-upplösning.

 

Läckta bilder och specifikationer för Sony Xperia Z3 Compact

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

z3_compact

Sony fick god respons på sin kraftfulla minstingtelefon Xperia Z1 Compact och nu ryktas det friskt om dess uppföljare. En läcka har publicerats med vad som ser ut att vara tidiga bilder på den nya telefonen, som får en finslipad design och mer imponerande specifikationer.

 

Microsoft Cortana ger sig på Apple Siri i ny reklamfilm

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

cortanaSiriMicrosoft verkar ta ett blad ur Samsungs bok när det kommer till marknadsföring av smartphones - hacka på konkurrenten Apple. I sin senaste reklamfilm för Windows Phone 8.1 telefonen Lumia 635 är det dags att skryta om den nya digitala assistenten Cortana och i skottgluggen står Apples motsvarighet Siri.

 

Samsung förbereder VR-glasögon för IFA 2014 - Gear VR

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

samsunggearVRSamsung är världens i särklass största smartphonetillverkare och den koreanska jätten laddar nu inför en nya viktig och tidsenlig lansering - ett virtual reality headset som utvecklats i samarbete med Oculus VR. Gear VR sägs använda en modulär design där användare dockar sin egen Galaxy-telefon i enheten.

 

LG säljer fler smartphones än någonsin - har nästan tredubblat sin vinst

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

lgg3_717Koreanska TV och mobil-jätten LG har vind i seglen och visar nu imponerande försäljningssiffror för sina mobila produkter. Efter lyckade lanseringen av kritikerrosade flaggskeppet LG G3 har tillverkaren under tredje kvartalet sålt fler smartphones än någonsin tidigare och nästan tredubblat sin vinst.

 

LG krymper sitt flaggskepp - Presenterar 5-tumstelefonen LG G3 Beat

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

lg_g3_beat

LG har under flera veckor ryktats ha en mindre variant av sitt 5,5 tum stora flaggskepp G3 på lur, och nu är telefonen i fråga officiell. Företaget har presenterat G3 Beat, en 5-tum stor mellanklasstelefon med 720p-skärm och systemkretsen Qualcomm Snapdragon 400.

 

USA inför förbud mot oladdade mobiler och surfplattor på flyg

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

airport

Ska du flyga till eller från USA är det bäst att du sparar på batterikraften i dina elektronikprylar. Enligt nya regler från amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten (TSA) kan du få din oladdade mobiltelefon beslagtagen på flygplatsen då myndigheterna oroar sig för att det kan handla om en bomb.

 

Läckta specifikationer för Samsung Galaxy Mega 2 - 5,9 tum och 64-bits processor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Artikelbild.png

Förra året släppte Samsung sin jättetelefon Galaxy Mega, och flera nya rön talar om att det är dags för en uppföljare för i år. Läckta benchmarks sammanfattar specifikationerna för Galaxy Mega 2 SM-G7508, som bland annat ser ut att få 5,9 tums skärm och en fyrkärnig 64-bits systemkrets.

   

Amazon lanserar Fire Phone med fem kameror och produktigenkänning

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

amazon_fire_phone

Igår visade Amazon upp sin egen smartphone-satsning, som en avstickare från företagets populära surfplattor ur Kindle Fire-serien. Precis som i surfplattorna så används Android-baserade Fire OS, och enhetens kameror kan användas för att känna igen mängder med produkter som kan läggas i en inköpslista.

   

Mellandom i målet mellan Telia och Copyswede - Telia är avgiftsskyldiga för Iphone

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Iphone5_telia_717.jpg

Medan Radiotjänst har fått backa i sina avgiftskrav så går den privata upphovsrättsorganisationen Copyswede framåt - i en mellandom menar nu Södertörns tingsrätt att Apple Iphone är särskilt ämnad för privatkopiering, och att Telia därför kan behöva betala över 70 miljoner kronor i retroaktiva avgifter.

   

Första intryck av LG G3 med 2 560 x 1 440 pixlar och kamera med laserfokus

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

LG_G3717LG har nu officiellt avtäckt sin nya mobiltelefon G3, tänkt att stångas med giganterna Samsung Galaxy S4, Sony Xperia X2 och HTC One M8. Nytt för i år är bland annat att LG hakar på den stigande trenden med metallchassin, och G3 har fått ett nytt, mer slimmat yttre samt en rekordhög skärmupplösning.

   

Kolfiber är nyckeln när forskare på KTH gör din mobil till ett enda stort batteri

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

KolfiberStrukturella batterier kan vara nästa anhalt för mobiltelefonstillverkarna tror forskare på KTH. I ett större samarbete har man nu nått fina resultat i ett försök att utveckla batterier tillverkade av kolfiber som inte bara lagrar energi utan även integreras i telefonens skal. En teknik som med fördel även ska kunna användas i bilar och fordon.

   

Heathrow döper om flygterminal efter Samsung Galaxy S5 under två veckor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

terminal_GS5

Det finns redan gott om reklam att beskåda på flygplatser som Heathrow i London, men Samsung siktar nu på att slå rekord i flygplatsreklam. Istället för att endast köpa annonsplats på Terminal 5 på Heathrow har de helt enkelt betalat för att hela terminalen under två veckor ska döpas om till Terminal GS5.

   

LG visar officiell teaser för sitt nya smartphone-flaggskepp G3

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

lg_g3_teaser

LG har i flera veckor förväntats släppa en ny flaggskeppstelefon för att tampas med konkurrenterna Samsung, Sony och HTC, och nu skymtar företaget vad som komma skall i en ny teaserfilm som laddats upp på youtube. Vi får se delar av telefonens design, och ett datum för officiell utannonsering.

   

Samsungs chef för mobildesign avgår

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_galaxy_s5_camera_2.jpg

Samsung har många blickar riktade mot sig som världens idag största leverantör av smartphones, och den punkt tillverkaren har fått mest kritik för på senare tid är designen. Som konsekvens har företagets chef för mobildesign nu avgått från sin roll och lämnat över stafettstaven.

   

Kanadensiska Human Media Lab visar vikbar telefon med tre skärmar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

HML_tri-screen_phone

I och med OLED-teknikens framfart väntar vi fortfarande på kommersiella vikbara telefoner på marknaden. Nu har dock Human Media Lab från Queen's University i Kanada visat upp en prototyptelefon med tre e-ink-skärmar, som anpassar sitt innehåll efter hur du viker skärmarna.

   

Nokia 520 stoppar en kula och räddar brasiliansk militärpolis

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

nokia_bullet_stop

Nokia har fått mycket beröm för sina Lumia-telefoner när det kommer till just byggkvalitet och hållbarhet, och vi har fått se telefonerna uthärda både knivhugg och hammarslag utan problem. En militärpolis i brasilien har dessutom sin Nokia-telefon att tacka för sin hälsa, då den stoppade en kula vid ett rån under gårdagen.

   

Metallklädda Samsung Galaxy S5 Prime kan lanseras redan i sommar

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Galaxy_s5_717Samsung har under flera år fått kritik för sin förkärlek till plastbaserade mobilskal. Nu fortsätter det att dimpa ner rykten som pekar på att nuvarande flaggskeppet Galaxy S5 ska ersättas eller rent av kompletteras av en ny toppmodell kallad Galaxy S5 Prime - med metallchassi och extra högupplöst skärm.

   

Nu är Microsoft officiella ägare av Nokias mobildivision

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

microsoft.jpg

Uppköpet som hamnade på allas läppar i höstas har nu gått igenom officiellt - numera är Microsoft ägare av Nokias mobildivision. Världens största mjukvaruföretag har i och med det här uppköpet en betydligt starkare position för att leverera både hårdvara och mjukvara för den mobila marknaden.

   

Oneplus One - Prestandatelefonen med Cyanogenmod och baksida av cashewnötter

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

oneplus_one

Oneplus grundades av Pete Lau, tidigare högt uppsatt inom konkurrenten Oppo, och nu har företaget visat upp vad de kallar för en "flaggskeppsdödare". Det rör sig om en telefon med en utbytbar baksida i cashewnöt, som döljer en rapp Snapdragon 801-processor och Android-varianten Cyanogenmod.

   

Google Project Ara närmar sig konsumentlansering - Pussla ihop din smartphone Q1 2015

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ara

Googles modulära smartphonekoncept Ara börjar röra sig allt närmare en konsumentvänlig version, så till den grad att Google nu har utannonserat när de planerar att ta Ara till marknaden. Under första kvartalet 2015 kommer du kunna pussla ihop och skräddarsy din egen smartphone.

   

Nytt prototypbatteri laddar en Galaxy S3 på 30 sekunder

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

storedot_nano_battery

Storedot är ett företag som vill revolutionera batteritekniken i moderna enheter, och nu har de visat upp en prototyp på Microsofts Think Next-konferens i Tel Aviv. Det rör sig om ett batteri med avancerade organiska nanokristaller, som företaget visar kan ladda en Samsung Galaxy S3 på bara 30 sekunder.

   

Sida 1 av 21

Våra köprekommendationer
Undersökning

Virtuell verklighet blir allt hetare - men är det här för att stanna?

Resultat
RSS Feed