Nordichardware Logo


LG säljer fler smartphones än någonsin - har nästan tredubblat sin vinst

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

lgg3_717Koreanska TV och mobil-jätten LG har vind i seglen och visar nu imponerande försäljningssiffror för sina mobila produkter. Efter lyckade lanseringen av kritikerrosade flaggskeppet LG G3 har tillverkaren under tredje kvartalet sålt fler smartphones än någonsin tidigare och nästan tredubblat sin vinst.

 

LG krymper sitt flaggskepp - Presenterar 5-tumstelefonen LG G3 Beat

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

lg_g3_beat

LG har under flera veckor ryktats ha en mindre variant av sitt 5,5 tum stora flaggskepp G3 på lur, och nu är telefonen i fråga officiell. Företaget har presenterat G3 Beat, en 5-tum stor mellanklasstelefon med 720p-skärm och systemkretsen Qualcomm Snapdragon 400.

 

USA inför förbud mot oladdade mobiler och surfplattor på flyg

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

airport

Ska du flyga till eller från USA är det bäst att du sparar på batterikraften i dina elektronikprylar. Enligt nya regler från amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten (TSA) kan du få din oladdade mobiltelefon beslagtagen på flygplatsen då myndigheterna oroar sig för att det kan handla om en bomb.

 

Läckta specifikationer för Samsung Galaxy Mega 2 - 5,9 tum och 64-bits processor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Artikelbild.png

Förra året släppte Samsung sin jättetelefon Galaxy Mega, och flera nya rön talar om att det är dags för en uppföljare för i år. Läckta benchmarks sammanfattar specifikationerna för Galaxy Mega 2 SM-G7508, som bland annat ser ut att få 5,9 tums skärm och en fyrkärnig 64-bits systemkrets.

 

Amazon lanserar Fire Phone med fem kameror och produktigenkänning

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

amazon_fire_phone

Igår visade Amazon upp sin egen smartphone-satsning, som en avstickare från företagets populära surfplattor ur Kindle Fire-serien. Precis som i surfplattorna så används Android-baserade Fire OS, och enhetens kameror kan användas för att känna igen mängder med produkter som kan läggas i en inköpslista.

 

Mellandom i målet mellan Telia och Copyswede - Telia är avgiftsskyldiga för Iphone

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Iphone5_telia_717.jpg

Medan Radiotjänst har fått backa i sina avgiftskrav så går den privata upphovsrättsorganisationen Copyswede framåt - i en mellandom menar nu Södertörns tingsrätt att Apple Iphone är särskilt ämnad för privatkopiering, och att Telia därför kan behöva betala över 70 miljoner kronor i retroaktiva avgifter.

 

Första intryck av LG G3 med 2 560 x 1 440 pixlar och kamera med laserfokus

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

LG_G3717LG har nu officiellt avtäckt sin nya mobiltelefon G3, tänkt att stångas med giganterna Samsung Galaxy S4, Sony Xperia X2 och HTC One M8. Nytt för i år är bland annat att LG hakar på den stigande trenden med metallchassin, och G3 har fått ett nytt, mer slimmat yttre samt en rekordhög skärmupplösning.

 

Kolfiber är nyckeln när forskare på KTH gör din mobil till ett enda stort batteri

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

KolfiberStrukturella batterier kan vara nästa anhalt för mobiltelefonstillverkarna tror forskare på KTH. I ett större samarbete har man nu nått fina resultat i ett försök att utveckla batterier tillverkade av kolfiber som inte bara lagrar energi utan även integreras i telefonens skal. En teknik som med fördel även ska kunna användas i bilar och fordon.

 

Heathrow döper om flygterminal efter Samsung Galaxy S5 under två veckor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

terminal_GS5

Det finns redan gott om reklam att beskåda på flygplatser som Heathrow i London, men Samsung siktar nu på att slå rekord i flygplatsreklam. Istället för att endast köpa annonsplats på Terminal 5 på Heathrow har de helt enkelt betalat för att hela terminalen under två veckor ska döpas om till Terminal GS5.

 

LG visar officiell teaser för sitt nya smartphone-flaggskepp G3

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

lg_g3_teaser

LG har i flera veckor förväntats släppa en ny flaggskeppstelefon för att tampas med konkurrenterna Samsung, Sony och HTC, och nu skymtar företaget vad som komma skall i en ny teaserfilm som laddats upp på youtube. Vi får se delar av telefonens design, och ett datum för officiell utannonsering.

 

Samsungs chef för mobildesign avgår

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_galaxy_s5_camera_2.jpg

Samsung har många blickar riktade mot sig som världens idag största leverantör av smartphones, och den punkt tillverkaren har fått mest kritik för på senare tid är designen. Som konsekvens har företagets chef för mobildesign nu avgått från sin roll och lämnat över stafettstaven.

 

Kanadensiska Human Media Lab visar vikbar telefon med tre skärmar

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

HML_tri-screen_phone

I och med OLED-teknikens framfart väntar vi fortfarande på kommersiella vikbara telefoner på marknaden. Nu har dock Human Media Lab från Queen's University i Kanada visat upp en prototyptelefon med tre e-ink-skärmar, som anpassar sitt innehåll efter hur du viker skärmarna.

 

Nokia 520 stoppar en kula och räddar brasiliansk militärpolis

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

nokia_bullet_stop

Nokia har fått mycket beröm för sina Lumia-telefoner när det kommer till just byggkvalitet och hållbarhet, och vi har fått se telefonerna uthärda både knivhugg och hammarslag utan problem. En militärpolis i brasilien har dessutom sin Nokia-telefon att tacka för sin hälsa, då den stoppade en kula vid ett rån under gårdagen.

 

Metallklädda Samsung Galaxy S5 Prime kan lanseras redan i sommar

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Galaxy_s5_717Samsung har under flera år fått kritik för sin förkärlek till plastbaserade mobilskal. Nu fortsätter det att dimpa ner rykten som pekar på att nuvarande flaggskeppet Galaxy S5 ska ersättas eller rent av kompletteras av en ny toppmodell kallad Galaxy S5 Prime - med metallchassi och extra högupplöst skärm.

 

Nu är Microsoft officiella ägare av Nokias mobildivision

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

microsoft.jpg

Uppköpet som hamnade på allas läppar i höstas har nu gått igenom officiellt - numera är Microsoft ägare av Nokias mobildivision. Världens största mjukvaruföretag har i och med det här uppköpet en betydligt starkare position för att leverera både hårdvara och mjukvara för den mobila marknaden.

 

Oneplus One - Prestandatelefonen med Cyanogenmod och baksida av cashewnötter

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

oneplus_one

Oneplus grundades av Pete Lau, tidigare högt uppsatt inom konkurrenten Oppo, och nu har företaget visat upp vad de kallar för en "flaggskeppsdödare". Det rör sig om en telefon med en utbytbar baksida i cashewnöt, som döljer en rapp Snapdragon 801-processor och Android-varianten Cyanogenmod.

   

Google Project Ara närmar sig konsumentlansering - Pussla ihop din smartphone Q1 2015

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ara

Googles modulära smartphonekoncept Ara börjar röra sig allt närmare en konsumentvänlig version, så till den grad att Google nu har utannonserat när de planerar att ta Ara till marknaden. Under första kvartalet 2015 kommer du kunna pussla ihop och skräddarsy din egen smartphone.

   

Nytt prototypbatteri laddar en Galaxy S3 på 30 sekunder

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

storedot_nano_battery

Storedot är ett företag som vill revolutionera batteritekniken i moderna enheter, och nu har de visat upp en prototyp på Microsofts Think Next-konferens i Tel Aviv. Det rör sig om ett batteri med avancerade organiska nanokristaller, som företaget visar kan ladda en Samsung Galaxy S3 på bara 30 sekunder.

   

Google visar rundtur bakom kulisserna hos Project Ara, telefonen du aldrig behöver ersätta

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

ara_behind_scenes

Google var snabba med att anamma gräsrotsprojektet Phonebloks, som hade som mål att bygga en smartphone med modulära delar som kunde uppgraderas vid behov istället för att behöva bytas ut helt. Nu visar Google en video bakom kulisserna på hur arbetet fortgår med vad som fått namnet Project Ara.

   

Skärmexperterna - "Samsung Galaxy S5 har den bästa skärm vi testat"

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Det är snart säljstart för Samsungs nya flaggskepp Galaxy S5 som ska börja skeppas till kunder den 11 april. Galaxy S5 har fått viss kritik för att telefonen inte särskiljer sig tillräckligt från sin föregångare men nu kommer åtminstone en positiv nyhet, den större 5,1 tums oled-skärmen ska vara den bästa på marknaden hittills.

   

Samsung öppnar egna Sverigebutiker och förhandsvisar Galaxy S5

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_experience_store

I en satsning för att komma närmare kunderna ingår elektronikjätten Samsung nu i ett samarbete med telefonkedjan Phone House, för att öppna Samsungs första egna franchise-butiker i Sverige. Tre nya butiker kommer öppnas i Sverige, i Täby, Kista och Malmö.

   

HTC One 2014 lanserad - Får ultrapixel-kamera med dubbla sensorer

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

htcone2014HTC One har nu fått sin efterföljare och det med samma namn som tidigare. Nya HTC One har vuxit till sig och kommer med en 5 tum stor LCD-skärm, en färsk Snapdragon 801 processor med fyra kärnor, minneskort och en ultrapixel-kamera med dubbla sensorer för mer avancerade djupeffekter.

   

Google storsatsar på smarta klockor med Android Wear - LG och Motorola visar fräcka modeller

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

android_wear_motorola

Google har till sist höjt rösten och meddelat hur deras vision ser ut inom kategorin smarta klockor. Svaret är en anpassning av Android och Google Now för klockor, kallat Androind Wear, och både Motorola och LG har visat bilder på imponerande smidiga klockor med mjukvaran.

   

En för alla och alla för en - EU röstar igenom krav på universell laddare för mobiltelefoner

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

eu_common_phone_charger

Med målet att undvika förvirring för kunder och minska mängden elektroniskt avfall i Europa har EU-parlamentet röstat igenom ett nytt lagförslag om en gemensam laddningsstandard för mobiltelefoner. Alla laddare ska fungera med alla mobiltelefoner, och tillverkarna kommer ha ett år på sig att anpassa sig.

   

Sony Xperia Z2 får trådlös laddning med officiellt skal och laddningsplatta

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

/xperia_z2_main.jpg

Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia Z2 saknar inbyggd trådlös laddning, en funktion som har efterfrågats starkt av många konsumenter. Istället kommer Sony ge tillgång till funktionen via ett officiellt skal och laddningsplatta som kommer säljas separat.

   

Samsung skeppar Galaxy S5 med extratjänster värda närmare 4 000 kronor

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

Galaxy_s5_717Galaxy S5 kommer med största sannolikhet bli en av årets absolut största säljsuccér på smartphonemarknaden. Våra första omdöme var knappast lyriska men Samsung lämnar inga stenar orörda i jakten på nya säljrekord. Galaxy S5 ska säljas med ett "gifts package" som omfattar tjänster och värdekuponger för ett totalt värde upp till 4 000 kronor.

   

Svenska Ibac är alkomätaren som kopplas till din smartphone

Smartphones

Skriven av Anton Karmehed

ibac3Bärbar teknik är på framfart och inte minst knyter många an till hälsa och träning med sina smarta klockor och smarta armband. Svenska Alcosystems satsar också på hälsa men i en något annorlunda produkt, en smartphone-ansluten alkomätare som ser till att du inte överkonsumerar alkohol. 

   

Samsung öppnar internetgalleri för smartphonekonst

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

samsung_with_a_note

Med kameror, tryckkänsliga pennor och en uppsjö applikationer går det att göra en hel del kreativa projekt på en modern smartphone, och det är någonting som Samsung nu vill uppmärksamma. Den koreanska aktören har nu öppnat en webbplats där man framhäver konst som producerats på Galaxy Note-telefoner.

   

Läckt HTC M8-prototyp avslöjar 5-tums skärm och 2 kamerasensorer

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

htc_m8_leak

HTC:s hårt beryktade nya flaggskeppstelefon M8 har dykt upp i vad som ser ut att vara ett läckt utvecklarexemplar i en Youtube-video. Bland nyheterna syns en microSD-kortplats och flyttad hörlursport, och HTC-chefen Jeff Gordon tycks ha bekräftat läckan i samband med att uppladdaren hamnat i blåsväder.

   

Samlade intryck av Samsung Galaxy S5 - Solid premiumtelefon utan wow-faktor

Smartphones

Skriven av Carl Holmberg

Galaxy_s5_717

Samsung stod förmodligen för den största nyheten från årets Mobile World Congress med sin nya flaggskeppstelefon Galaxy S5. Vi har sammanfattat våra reportage om den ny telefonen i en artikel, med de viktigaste nya funktionerna och konstaterar att det finns mycket att gilla men inte direkt några banbrytande nyheter.

   

Sida 1 av 20

Våra köprekommendationer
Undersökning

Phil Fish, utvecklaren bakom Fez, menar att Youtube-kanaler med "let's play"-material bör betala ersättning till spelutvecklarna - rätt eller fel?


Resultat
RSS Feed