Nordichardware Logo

Editor in Chief Anton

Välkommen till Sveriges djupaste tester sedan år 2000!


Välkommen till NordicHardwares testlabb. Här hittar ni Sveriges djupaste tester och mest initierade artiklar på datorkomponenter och elektronik. Våra ämnesexperter ger här vägledning i den djungel av produkter som lanseras på marknaden med detaljerade prestandatester och analyser.

/Hälsningar Anton Karmehed, Chefredaktör

Små och kompetenta spelmöss - Vi testar Zowie EC2-A och FK1

Kringutrustning - Skrivet av 2015-05-27 18:50

zowie_award_banner

Det har äntligen blivit dags för ytterligare en uppdatering i Sveriges största test av datormöss. Den här gången tar vi en titt på EC2-A och FK1, två kompakta trådade spelmöss från Zowie som bland annat riktas mot e-sportare och användare med lite mindre handstorlek.

 

Windows Phone kommer till Svenska Smartphoneguiden – Nokia Lumia 930 först ut

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-05-26 18:30

Nokia_Lumia_930_banner

Nokia Lumia 930 är knappast en ny smartphone men den är trots allt det senaste flaggskeppet på marknaden som drivs av Windows Phone och en en uppföljare får vi se tidigast efter sommaren. Vi har testat telefonen och uppdaterat Svenska Smartphoneguiden med testet av guidens första Windows Phone-telefon.

 

Huawei Talkband B2 och Sony Smartband Talk - Vi testar två smarta armband du kan du kan prata i

Kringutrustning - Skrivet av 2015-05-22 14:30

talkband_smartband

En av hörnstenarna för smarta klockor och armband är att de kan avlasta din mobiltelefon för att du ska slippa ta upp den ur fickan för sysslor som egentligen inte behöver den stora skärmen - och det kan även gälla telefonsamtal. Vi har testat två smarta armband som extraknäcker som högtalartelefon eller bluetooth-headset!

 

G Flex 2 - Vi testar andra generationens böjda entusiasttelefon från LG

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-05-14 13:35

g_flex_2_banner_2

Vi börjar sakta bli vana vid att ha böjda skärmar i våra smartphones. Även om LG G Flex 2 kanske ser lite konstig ut så är den faktiskt den svenska marknadens fjärde modell att skeppas med en böjd pekskärm. Vi har testat den nya modellen för att se hur praktisk en böjd skärm verkligen är och vad Qualcomms nya Snapdragon 810 går för.

 

Dark Power Pro 11 1200W - Vi testar Be Quiets senaste entusiastaggregat

Nätaggregat - Skrivet av 2015-05-12 13:30

darkpowerpro_11_banner

Be-quiet uppdaterar äntligen deras åldrande Dark Power Pro-serie, den här gången med 80 Plus Platinum-aggregatet Dark Power Pro 11. Vi har fått in ett exemplar på 1 200 watt i testlabbet och gett oss på det med belastningstestare i högsta hugg - hur stor uppgradering rör det sig om egentligen?

 

GPS och kontinuerlig pulsmätning - vi testar den påkostade träningsklockan Fitbit Surge

Kringutrustning - Skrivet av 2015-05-08 12:50

surge_banner

Med en uppsjö av armband och andra träningstillbehör i ryggen har Fitbit även lanserat en mer fullfjädrad smart klocka, Fitbit Surge. Med pekskärm, pulsmätare, GPS och en dryg veckas batteritid vill Surge konkurrera med de etablerade smarta klockorna på marknaden - med blandade resultat.

 

Impact 700, Grip 500 och Drift XL - vi testar tre premiumtillbehör från Turtle Beach

Kringutrustning - Skrivet av 2015-05-07 13:00

turtle_beach_award_banner

Turtle Beach verkar storsatsa på gamingtillbehör och har utökat sitt sortiment för att även erbjuda tangentbord och möss. I serien av premiumtillbehör hittar vi tangentbordet Impact 700, musen Grip 500 och musmattan Drift som på pappret ser bra ut - men hur väl presterar de i verkligheten?

 

Effektivt och knäpptyst - vi testar Cooler Masters entusiastaggregat V1200 Platinum

Nätaggregat - Skrivet av 2015-05-05 15:00

V1200_banner_2

Vi följer upp vårt förra nätaggregatstest med ännu en modell från Cooler Master, den här gången det påkostade entusiastaggregatetet V1200. Semipassiv drift, lång garantitid och hög kapacitet är vad som utlovas - men hur står det sig mot tidigare testvinnare?

 

Huaweis premiumlur P8 anländer till Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-04-29 15:20

p8_award_banner

Huaweis nya flaggskeppstelefon, Huawei P8, är snart i butiker. Vi har testat telefonen under de senaste två veckorna och är nu redo att publicera vårt test i Svenska Smartphoneguiden. Vi ställer P8 mot konkurrenterna för att se om en billig flaggskeppstelefon kan stå emot de dyrare alternativen.

 

LG G4 - Förhandstitt och prestandatester på LG:s lädertelefon

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-04-28 20:25

LG_G4_handson

LG G4 är på flera sätt en naturlig uppföljare till kritikerrosade Android-flaggskeppet G3. Koreanska LG bygger vidare på samma produktserie med en snarlik design och storlek men det finns flera nyheter. Förutom kraftfullare komponenter som vi fått chansen att sätta på prov är det äntligen dags att klämma på en av marknadens första riktiga lädertelefoner.

 

Välbeprövade sensorer och en välkonstruerad musmatta - Vi testar Attidude One Rapira One, Rapira Elite och Saiga

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-28 15:40

a1_rapira_award_banner

Det är dags för ännu en uppdatering till Sveriges största test av datormöss, den här gången med tre deltagare från Attitude One. Vi hårdtestar de två spelmössen Rapira One och Rapira Elite samt musmattan Saiga.

 

Steelseries Siberia Elite Prism och Siberia V3 testade i Svenska headsetguiden

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-24 13:10

steelseries_duo_banner

Steelseries känner känner sig säkra på sina existerande koncept och bygger därför vidare på två av sina tidigare populära headset i Siberia-serien. Nu tar Siberia V3 och RGB-belysta Siberia Elite Prism plats i Sveriges största headsetjämförelse.

 

Pebble och Pebble Steel - vi testar de gräsrotsfinansierade succéklockorna

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-21 14:50

pebble_banner

Vad som började som ett Kickstarterprojekt har blivit en av världens populäraste smarta klockor, som skippar högupplösta skärmar till förmån för simlicitet och batteritid. Pebble och Pebble Steel har hittat in i testlabbet och tampas i Svenska Wearables-guiden!

 

Cooler Master V750S - Ett tyst och prisvärt mellanklassaggregat

Nätaggregat - Skrivet av 2015-04-20 16:45

v750_banner

Svenska Nätaggregatsguiden växer, den här gången med en ny modell på 750 watt. Cooler Master V750S är ett semimodulärt och 80 Plus Gold-certifierat mellanklassaggregat som utlovar mycket prestanda och stabilitet för pengarna - vi hårdtestar det i labbet för att se vad det går för!

 

Steelseries Sensei Wireless - vi testar spelmusen med trådlös frihet och premiumkänsla

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-18 15:00

steelseries_sensei_wireless_award_banner

Måste man alltid välja mellan frihet från sladdar och frihet från fördröjningar och lagg? Steelseries utlovar den respons som krävs för snabba actionspel med den trådlösa varianten av sin populära gamingmus Sensei - vi sätter tänderna i en av de bästa trådlösa mössen på marknaden.

 

Säkerhet i den digitala världen – Del 1: Nio säkerhetstips för lokala nätverk

Säkerhet - Skrivet av 2015-04-17 16:02

Router_sakerhet717

Det är sorgligt men sant. Det blir allt vanligare med bedrägeri på nätet och vi hör allt mer om säkerhetshot från hackergrupper och internationella säkerhetsorganisationer. Total och komplett säkerhet är en omöjlighet men man kan göra sitt bästa för att hålla sig säker i den digitala världen. I denna nya artikelserie ger vi dig praktiska tips på hur du håller din data säker.

   

GTA V - Snabbtitt på grafikkortsprestanda i vackra Los Santos

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2015-04-14 17:31

GTAV_grafikkortGrand Theft Auto V har skapat fler rubriker innan dess lansering än många spel gör under sin livstid. Nu har Rockstar äntligen lättat på skynket för PC-versionen av GTA V och med stora ord om optimeringar för PC och höga upplösningar beslutade vi oss för att ta en svängom i Los Santos med en handfull grafikkort för att se vilket grafikkortsläger som levererar bäst prestanda.

   

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge testade i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-04-14 17:10

s6_banner

Nu är den här – den första uppdateringen av Svenska Smartphoneguiden och testerna av Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. De två telefonerna har testats av oss under de senaste veckorna och får nu äntligen komma med i guiden. Varken Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge får utmärkelsen Bäst i test men en av dem blir ett Bra köp.

   

Samsung Galaxy S6 Edge - Videoförhandstitt på flaggskeppet med rundad skärm

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-04-10 16:00

Samsung_galaxy_S6_edge_video

Samsung Galaxy S6 Edge börjar idag säljas i Svenska butiker runtom i landet. Medan Samsung varnar för bristande tillgänglighet på grund av hög efterfrågan slutför vi våra tester för nästa stora uppdatering i Svenska smartphoneguiden. Redan idag bjuder vi dock på en närmare titt av S6 Edge i vår videoförhandstitt.

   

Samsungs Galaxy S6 - Videoförhandsvisning på Samsungs nya metalltelefon

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-04-10 11:01

Samsung_galaxy_S6_video

I dag lanseras Samsung Galaxy S6 och vi på Nordichardware har tagit en titt på den nya omtalade telefonen. I en kort video plockar vi upp telefonen ur sina låda för att se vad du som konsument får med i köpet och tittar närmare på dess tillbehör. Vi passar även på att syna dess industridesign samt mjukvara medan vi slutför de sista testerna för Svenska smartphoneguiden.

   

Svenska nätaggregatsguiden - Stort löpande test av datornätdelar

Nätaggregat - Skrivet av 2015-04-07 16:00

PSU-guiden_banner

Nätaggregatet lägger inte bara ribban för hur kraftfulla komponenter du kan driva i din dator, det är också ditt skyddsnät mot elektriska störningar och andra faktorer som kan skada din elektronik. Men vad ska man välja egentligen? Vi drar igång ett djupt och löpande uppdaterat test med några av marknadens bästa nätaggregat!

   

Intel SSD 750 - Intel skakar om marknaden med världens snabbaste SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-04-02 17:56

Intel_SSD_750_banner

Vi har länge pratat om att PCIe-baserade SSD-enheter är på väg på allvar. Intel släpper nu sin första klient-SSD baserad på PCI-Express och vi lovar att man inte har sparat på krutet. Vi testar Intel SSD 750 1200GB - den i särklass snabbaste SSD-enheten på konsumentmarknaden.

   

Två smarta träningsklockor från Fitbit i Svenska Wearables-guiden

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-02 13:20

fitbit_banner

Vi drog igång vår Wearables-guide med förhållandevis avancerade smarta klockor, men det är trots allt inte allt marknaden har att erbjuda. Den här gången kikar vi på två klockor från Fitbit, båda avskalade i mån av skärm men båda också riktigt vassa verktyg för träning eller för att hålla koll på din hälsa.

   

Fyra nya spelmöss från Gamdias intar Sveriges största mustest

Kringutrustning - Skrivet av 2015-04-01 16:00

gamdias_award_banner

Taiwanesiska Gamdias söker fotfäste på den nordiska marknaden med sin armada av speltillbehör, varav fyra möss och en musmatta har hittat in i testlabbet. Vi bjuder på en stor Gamdias-special där vi sätter tänderna i Zeus, Apollo, Erebos och Ourea samt musmattan Nyx Speed!

   

PCIe-revolutionen är här - vi testar Kingstons prestandamonster Hyperx Predator

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-31 11:35

hyperx_award

Under CES i januari så visade flera tillverkare upp sina kommande SSD-enheter. En av dem var Kingston som visade upp sin nya PCIe-baserade prestandaenhet Predator under sitt Hyperx-varumärke. Nu har fartmonstret hittat in i testlabbet och sopar banan med konkurrensen.

   

Cherry MX-Board 3.0 - Vi testar brytarkungens egna mekaniska tangentbord

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-27 17:00

mxboard_banner

Cherry är ett namn som har blivit näst intill synonymt med premiumtangentbord i och med aktörens mekaniska MX-brytare. Men hur går det när Cherry gör ett eget tangentbord och inte bara brytarna? Vi har kikat närmare på Cherry MX-Board 3.0.

   

Fem gamingheadset från Ozone intar Svenska Headsetguiden

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-25 16:00

ozone_banner3

Ozone försöker slå sig in på den svenska marknaden och vad är inte bättre än att testa mer eller mindre hela deras sortiment av gaminginriktade headset. Fem stycken modeller har hittat in i Svenska headsetguiden och det med sikte på mer prismedvetna gamers med prislappar som startar under 300 kronor.

   

Vector 180 - Vi testar OCZ:s senaste prestanda-SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-24 21:59

OCZ och deras moderbolag Toshiba fortsätter att ånga på. Deras nuvarande toppmodell Vector 150 är en enhet som presterar väldigt bra men som samtidigt saknar det där lilla extra. Nu har man släppt en ny modell med mer kapacitet och skydd mot strömavbrott: OCZ Vector 180.

   

Svenska Musguiden växer - Stort test av tio musmattor för gaming

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-21 15:53

musmattortest_banner_award

Stora, små, hårda eller mjuka - dagens musmattor finns i alla möjliga variationer. Vilken musmatta som passar just dig beror på dina preferenser och ditt användarmönster, och för att hjälpa dig på rätt väg i ditt val har vi nu uppdaterat Svenska Musguiden med tio olika gaming-musmattor!

   

Crucial BX100 120GB och 250GB - Vi testar två nya storlekar av Crucials välbalanserade budget-SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-20 16:30

Crucials nya budgetmodell BX100 visade sig prestera klart godkänt när vi testade den för några veckor sedan. Då testade vi dock endast 500GB-modellen och lovade att återkomma med fler storlekar - den här veckan är det dags att se vad nykomlingen går för i de lägre prisklasserna!

   

Sida 1 av 41

Våra köprekommendationer


Våra utmärkelser
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed