Nordichardware Logo

Editor in Chief Anton

Välkommen till Sveriges djupaste tester sedan år 2000!


Välkommen till NordicHardwares testlabb. Här hittar ni Sveriges djupaste tester och mest initierade artiklar på datorkomponenter och elektronik. Våra ämnesexperter ger här vägledning i den djungel av produkter som lanseras på marknaden med detaljerade prestandatester och analyser.

/Hälsningar Anton Karmehed, Chefredaktör

Cherry MX-Board 3.0 - Vi testar brytarkungens egna mekaniska tangentbord

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-27 17:00

mxboard_banner

Cherry är ett namn som har blivit näst intill synonymt med premiumtangentbord i och med aktörens mekaniska MX-brytare. Men hur går det när Cherry gör ett eget tangentbord och inte bara brytarna? Vi har kikat närmare på Cherry MX-Board 3.0.

 

Fem gamingheadset från Ozone intar Svenska Headsetguiden

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-25 16:00

ozone_banner3

Ozone försöker slå sig in på den svenska marknaden och vad är inte bättre än att testa mer eller mindre hela deras sortiment av gaminginriktade headset. Fem stycken modeller har hittat in i Svenska headsetguiden och det med sikte på mer prismedvetna gamers med prislappar som startar under 300 kronor.

 

Vector 180 - Vi testar OCZ:s senaste prestanda-SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-24 21:59

OCZ och deras moderbolag Toshiba fortsätter att ånga på. Deras nuvarande toppmodell Vector 150 är en enhet som presterar väldigt bra men som samtidigt saknar det där lilla extra. Nu har man släppt en ny modell med mer kapacitet och skydd mot strömavbrott: OCZ Vector 180.

 

Svenska Musguiden växer - Stort test av tio musmattor för gaming

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-21 15:53

musmattortest_banner_award

Stora, små, hårda eller mjuka - dagens musmattor finns i alla möjliga variationer. Vilken musmatta som passar just dig beror på dina preferenser och ditt användarmönster, och för att hjälpa dig på rätt väg i ditt val har vi nu uppdaterat Svenska Musguiden med tio olika gaming-musmattor!

 

Crucial BX100 120GB och 250GB - Vi testar två nya storlekar av Crucials välbalanserade budget-SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-20 16:30

Crucials nya budgetmodell BX100 visade sig prestera klart godkänt när vi testade den för några veckor sedan. Då testade vi dock endast 500GB-modellen och lovade att återkomma med fler storlekar - den här veckan är det dags att se vad nykomlingen går för i de lägre prisklasserna!

 

Acer XG270HU - Vi testar en av marknadens första Freesync-skärmar

Monitorer - Skrivet av 2015-03-19 18:40

Acer_freesync_inledning

Efter att Nvidia har haft marknaden för frekvenssynkroniserade skärmar för sig själv med G-Sync under många månader är AMD:s öppna alternativ till slut här. Dagen till ära har vi gett oss på en av de första skärmarna med Freesync-stöd, Acer XG270HU, för att se om tekniken faktiskt håller vad som utlovats.

 

Svenska Wearables-guiden - Stort test av smarta klockor och armband

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-19 16:15

wearables_banner

Kroppsburen elektronik är här för att stanna, och den produktkategori som kanske stått mest i fokus för teknikentusiaster är smarta klockor. Flera av världens största aktörer har hittat sin egen nisch, och nu har vi kikat närmare på några av dem i testlabbet.

 

Nvidia Geforce GTX Titan X - Världens kraftfullaste GPU i stort test

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2015-03-17 21:20

gtx_titan_x_banner

Det är dags för Nvidia att täppa till den sista stora luckan i sitt sortiment med Maxwell-grafikkretsar, och den här gången är det det absoluta toppsegmentet som ska täckas. Vi har testat GTX Titan X, världens kraftfullaste grafikkort som riktas mot de användare vars plånbok inte sätter gränserna.

 

Vi testar livslängden på SSD-enheter med TLC-minne – Följ vårt löpande SSD-dödartest!

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-03-16 14:25

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Lagring/TLC_lifespan/fullimages/SSDdead717.jpg

Med TLC-NAND kan man pressa in mer lagring per krona i moderna SSD-enheter, men tekniken har också nackdelar där kortare livslängd är den mest omtalade. Men hur länge håller en modern TLC-enhet egentligen? För att svara på den frågan har vi helt enkelt bestämt oss för att ta kål på tre enheter, och här kan du följa testet i realtid.

 

Kungen av G-Sync - Vi testar Asus gamingskärm ROG Swift PG278Q

Monitorer - Skrivet av 2015-03-13 14:00

swift_banner

Asus ROG Swift PG278Q var den första skärmen som lanserades med Nvidia:s G-syncteknik. Den har länge prisats som en av de bästa spelskärmarna som har släppts. Vi tar en titt på skärmen för att se om det stämmer.

 

Ozone Gaming Blade - Vi testar Ozones prisvärda rymdskeppstangentbord

Kringutrustning - Skrivet av 2015-03-05 17:20

ozone_blade_Banner

Ozone Gaming är en liten tillverkare som inte riktigt nått de breda massorna. Vi har kikat närmare på Ozone Gaming Blade, ett membrantangentbord med brett funktionsutbud och en närmast rymdskeppsliknande design.

 

Ozone Argon Ocelote World - Ambidextriös gamingmus designad av e-sportsproffs

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-27 17:15

ozone_argon_ocelote_banner

Allt fler gamingprofiler och E-sportproffs engagerar sig i utvecklandet av nya gamingprodukter och sammarbeten ökar mellan tillverkare och E-sportlag. Ifall detta bara är en gimmick eller om det faktiskt förbättrar en produkt får vi se när vi nu avslöjar testet av Ozone Argon Ocelote World.

 

Svenska Smartphoneguiden - Sveriges största smartphonetest!

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-02-26 17:04

smartphonebanner

Stora, små, i plast och i metall - det finns mycket att välja och vraka bland på smartphone-marknaden och det är inte alltid lätt att hitta rätt telefon för just dig. Nu drar vi igång ett stort och löpande uppdaterat smartphonetest med de hetaste modellerna på marknaden från aktörer som Apple, Samsung, Sony och Huawei!

 

G510s - Membrantangentbord med LCD-skärm och RGB-belysning

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-22 13:00

g510s_banner

Logitech är en av giganterna på kringutrustningsmarknaden och har hunnit släppa en mängd olika tangentbordsmodeller. Vi har kikat närmare på G510S, ett av Logitechs tangentbord med en inbyggd LCD-skärm och RGB-belysning.

 

Mad Catz R.A.T TE och MMO TE - vi testar två spelmöss du formar efter din hand

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-21 13:00

mad_catz_special_banner

Det är är ganska svårt att missa en Mad Catz mus med dess Cyborg inspirerade design och sällan anonyma färger så sticker de verkligen ut bland alla tillverkare. I vår Mad Catz special så tittar vi närmare på de senaste mössen från Tournament Edition serien där Mad Catz satsar på låg vikt och prestanda tillräcklig för de mer krävande spelarna.

 

Acer XB280HK - Vi testar världens första 4K-skärm med G-Sync

Monitorer - Skrivet av 2015-02-20 17:10

XB280HK_banner

Under 2013 utannonserade Nvidia deras patenterade teknik för dynamisk uppdateringsfrekvens på skärmar: G-sync. Det dröjde dock ändå till 2014 innan någon skärm med G-sync släpptes - då handlade det om upplösning i 1440p och under. Nu är det dags för ett nytt kapitel i G-sync:s historia - Vi testar Acer XB280HK, en 4K-skärm med G-sync.

   

PC-marknaden i dag och i morgon – Del 1, intervju med återförsäljaren Inet

Reportage - Skrivet av 2015-02-20 15:42

lf9bl2ndkw0d2z1xbfnf

I den första delen av en ny artikelserie pratar vi med Inets försäljningschef Peter Kumlin. Vi reder ut hur det är att vara återförsäljare på PC-marknaden, hur det är att sälja till spelentusiaster och hur Inet ser på PC-marknadens framtid. Vi får en liten inblick i hur PC-marknaden mår och vad vi kan komma att se fram emot.

   

NordicHardware uppgraderar med 8-kärniga testsystem för grafikkortslanseringar 2015

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2015-02-20 11:26

GrafikmaskinerUnder 2015 väntar vi oss flera stora grafikkortslanseringar där både Nvidia och AMD väntas rulla ut riktiga monster till grafikkort och vi kommer under våren göra flera radikala förändringar i våra grafikkortstester för att ytterligare höja ribban för grafikkortstester. Först ut blir en rejäl upprustning av våra testsystem som nu är under full utveckling.

   

Vi testar Kingston HyperX Fury - tokbillig SSD med gråhårig kontroller

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-02-19 17:10

Kingston har länge haft några av de absolut billigaste SSD-enheterna som man kan köpa. Men vad får du faktiskt för pengarna med en sådan budgetenhet? Vi har testat Kingston Hyperx Fury, en imponerande billig enhet med ett tveksamt val av kontroller.

   

Silent Base 800 - vi testar Be Quiets knäpptysta chassidebut

Datorlådor Recensioner - Skrivet av 2015-02-17 19:40

base800_banner

Be Quiet, kanske främst kända för sina produkter inom kylning och ljuddämpning, har tagit nästa naturliga steg och producerat sitt eget entusiastchassi. Silent Base 800 har anlänt till testlabbet och demonstrerar en imponerande balans mellan prestanda och låg ljudnivå.

   

Corsair Sabre Optical RGB - en kompakt spelmus med gott om anpassningsmöjligheter

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-13 12:55

corsair_sabre_omslag

Amerikanska Corsair har varit med länge i branschen när det gäller datorkomponenter och chassin men en kategori som de är ganska färska på är gamingmöss. Vi har fått in Corsair Sabre Optical RGB så låt oss se vad den har att erbjuda.

   

Kingston HyperX Cloud II - En testvinnare blir ännu bättre

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-12 18:00

HyperX_CloudII_inledning

Kingston har uppdaterat en testvinnare och lanserar nu HyperX Cloud II med bland annat USB-ljudkort och memory foam. Innebär uppdateringar alltid förbättringar eller har Kingston snubblat på vägen? Häng med när vi kikar närmare på det senaste tillskottet i Sveriges största headsetjämförelse.

   

MX200 och BX100 - vi testar vårens snabba och plånboksvänliga SSD:er från Crucial

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-02-10 18:00

Likt många andra så har Crucial presenterat nya SSD-enheter på årets CES mässa. Denna gång så testar vi två av vårens nykomlingar som tar plats i Svenska SSD-guiden: uppföljaren till kritikerrosade MX100 som fått namnet MX200 och Crucials nya budgetmodell vid namn BX100.

   

30 testade produkter 2015 - Status i NordicHardwares testlabb

Apple - Skrivet av 2015-02-09 12:40

Det nya året börjar i ett hektiskt tempo för NordicHardwares testlabb och med höga målsättningar och förväntningar som Sveriges största testare av datorprodukter är det full fart framåt redan från start. Med en dryg månad bakom oss är det dags att stanna upp och summera våra testade produkter hittills i år - samt glänta på dörren för nyheter i testlabbet.

   

Func MS-2 och Mionix Avior 7000 - Nya optiska spelmöss i Svenska Musguiden

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-07 12:50

ms-2_avior_banner

Optiska sensorer är fortfarande bland de vanligaste i moderna möss, och en bra optisk mus behöver inte kosta skjortan. Den här gången uppdaterar vi Svenska Musguiden med Func MS-2 och Mionix Avior 7000 - två stilrena och optiska spelmöss.

   

Razer Seiren och Antlion ModMic 4.0 - Dedikerade mikrofoner för den kräsne

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-06 13:59

Seiren_modmicAtt ha ett grymt ljud när man sitter och spelar är viktigt, men vad många glömmer är att du själv ska höras bra när du sitter och spelar tillsammans med dina kamrater. Två alternativa lösningar dyker upp i testlabbet och Svenska headsetguiden – som på olika sätt gör att du kan behålla din nuvarande konfiguration.

   

Fyra plånboksvänliga mellanklasskort intar Svenska Grafikkortsguiden

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2015-02-05 18:15

mainstream_roundup_2015-02-04_banner

Förra veckan lanserade Nvidia sina nya grafikkort i Geforce GTX 960-familjen, vilket åter fört strålkastarljuset till mellanklassen. Nu har vi satt fyra grafikkort från MSI, Powercolor, Gigabyte och Zotac på prov i testlabbet och utökat vår redan omfattande grafikkortsguide.

   

Gigabyte Aivia Osmium - ett rejält gamingtangentbord som saknar det lilla extra

Kringutrustning - Skrivet av 2015-02-04 11:30

gigabyte_osmium_banner

Utöver sina datorkomponenter erbjuder Taiwanesiska Gigabyte även gaminginriktad kringutrustning under varumärket Aivia. Den här gången är det Osmium, företagets första mekaniska tangentbord, som hamnar under luppen och tar plats i Svenska tangentbordsguiden.

   

Logitech G402 Hyperion Fury - Världens snabbaste datormus?

Kringutrustning - Skrivet av 2015-01-30 18:20

g402cover1

Logitech G402 eller Hyperion Fury som den även kallas ska enligt Logitech vara världens snabbaste FPS-gamingmus. Som lillebror till G502 Protheus Core och uppföljare till G400s fyller G402 ett hål i Logitechs produktportfölj. Vi har hårdtestat G402 för att se vad den går för och ifall den kan ses som värdig uppföljare till tidigare G400s, G400 och kanske till och med legenden MX518.

   

Alienware Area-51 290X CrossfireX Edition - Gamingdatorn som fälls av sina grafikkort

Stationära Datorer - Skrivet av 2015-01-30 15:00

area51_banner

Det senaste tillskottet i Dells stationära Alienware-produktfamilj, Area 51, kommer med en uppseendeväckande triangulär chassidesign och rejält påkostade komponenter. Men hur mycket dator får du faktiskt för närmare 45 000 kronor? Vi har satt Alienware Area 51 på prov i vårt testlabb.

   

Sida 1 av 40

Våra köprekommendationer

Våra utmärkelser
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed